27.6 C
Sibiu
vineri, 27 septembrie, 2024

Crucea Roșie Sibiu: Apel umanitar pentru persoanele sinistrate din județele Galați și Vaslui

Știri din Județ

În contextul inundațiilor care au afectat grav mii de gospodării și persoane din județele Galați și Vaslui, Instituția Prefectului-Județul Sibiu în semn de solidaritate s-a mobilizat și a demarat o acțiune de colectare de bunuri și bani în strânsă colaborare cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Sibiu pentru a veni în sprijinul persoanelor sinistrate.

Astfel, prin empatia oamenilor minunați, angajați în cadrul instituțiilor care fac parte din Colegiul Prefectural, a părinților elevilor din cadrul unităților de învățământ și a reprezentanților din unitățile administrativ teritoriale (Consiliul Județean și primăriile din județul Sibiu) au fost colectate produse igienico-sanitare, produse alimentare și rechizite care vor fi transportate în cursul săptămânii viitoare către persoanele afectate cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Sibiu.

În această activitate de mobilizare desfășurată la nivel județean, Filiala Sibiu derulează campania de ajutor umanitar lansată de Crucea Roșie Română și alături de Instituția Prefectului – Județul Sibiu și de membrii Colegiul Prefectural, lansează un apel umanitar pentru sibienii care doresc să contribuie.

Persoanele din zonele afectate de inundații au în continuare nevoie de: alimente NEPERISABILE  și produse de igienă personală.

Sibienii care doresc să contribuie, o pot face prin programul  nostru Banca de Alimente, derulat în hypermarketul Carrefour, în acest weekend, începând cu ziua de vineri 27 septembrie și până duminică  29 septembrie 2024, în coșurile special amplasate după casele de marcat. Voluntarii noștri vor fi prezenți și îi vor îndruma. Mulțumim partenerilor noștri, ISU Sibiu și Instituția Prefectului – Județul Sibiu, alături de care vom organiza un transport umanitar săptămâna viitoare.  – Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Filiala Sibiu. ”

Până la acest moment, Crucea Roșie Română a trimis peste  42 de tone de alimente,  bunuri de strictă necesitate, apă, produse de igienă și mâncare calda. 

În numele Instituției Prefectului -Județul Sibiu doresc să mulțumesc cu recunoștință, tuturor celor care s-au implicat și nu au rămas indiferenți în fața suferinței semenilor. Ajutorul vostru este un exemplu de umanitate și bunătate, iar Instituția Prefectului -Județul Sibiu rămâne angajată să se asigure că toate resursele donate vor ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie.”  – Prefect Mircea Dorin Crețu.

Toate produsele vor ajunge la locuitorii aflați în nevoie din localitățile Grivița și Zorleni, din județul Vaslui, și Pechea, din județul Galați.

Oricine poate ajuta! Ajută și tu!

☑️Donează în conturile Crucii Roșii Române pentru cauze urgente:

RO52BREL0002001321830119 – LEI

RO31BREL0002001321830206 – EUR

RO90BREL0002001321830308 – USD

☑️Donează 2 EURO prin SMS la 8824. Număr disponibil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom și Vodafone

𝐁𝐢𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐞 𝐮𝐧 𝐞𝐟𝐨𝐫𝐭 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧. 𝐌𝐮𝐥𝐭̦𝐮𝐦𝐢𝐦 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident pe Șoseaua Sibiului, lângă McDonalds

BC CSU Sibiu joacă vineri la Tg. Mureș