11.2 C
Sibiu
vineri, 27 septembrie, 2024

Investiții aprobate de consilierii județeni în ședința ordinară din septembrie

Știri din Județ

 

➢ Extinderea Ambulatoriului pentru copii al Spitalului de Psihiatrie

➢ Renovarea energetică a Pavilionului Administrativ de la Spitalul Județean 

➢ Construire gard pentru delimitarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 de Spitalul de Psihiatrie

 

Consilierii județeni au votat în ședința ordinară din 26 septembrie 2024 mai multe proiecte de hotărâri ce vizează o serie de investiții necesare a fi realizate la instituțiile din subordine pentru care au fost accesate fonduri europene, iar o investiție este susținută din bugetul local al județului Sibiu. 

Unul dintre proiectele aprobate se referă la ”Investiții în infrastructura existentă a Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda din Sibiu în vederea relocării ambulatoriului de specialitate copii” și va fi depus spre finanțare în cadrul Programului de Sănătate. Valoarea totală a proiectului este de 15.631.174,11 lei cu TVA, contribuția proprie a Consiliului Județean Sibiu fiind de 312.623,49 lei cu TVA. Proiectul prevede extinderea pe orizontală și verticală a clădirii C3 unde funcționează Ambulatoriul pentru copii, situat în partea stângă a intrării principale.

Conform documentațiilor tehnice realizate, durata de execuție a lucrărilor va fi de 15 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea totală a investiției este de 14.886.832,49 lei cu TVA, din care valoarea aferentă lucrărilor C+M este de 11.065.406,83 lei cu TVA.

În cazul proiectului „Renovarea energetică a Pavilionului Administrativ din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, aflat în etapa de contractare prin Programul Regiunea Centru 2021-2027, consilierii județeni au aprobat majorarea contribuției proprii a Consiliului Județean Sibiu, în cuantum de 683.646,37 lei inclusiv TVA, sumă defalcată astfel: 374.408,25 lei cu TVA, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului și 309.238,12 lei cu TVA, reprezentând valoarea cheltuielilor neeligibile. În acest context, valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 19.029.650,25 lei inclusiv TVA.

De asemenea, a fost aprobată Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI), iar, conform devizului general revizuit, valoarea totală a investiției este de 18.221.502,06 lei cu TVA , din care valoarea aferentă lucrărilor C+M este de 11.191.165,44 lei cu TVA, termenul de execuție fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

Alături de cele două proiecte de infrastructură în sănătate, aleșii județeni au aprobat reabilitarea și extinderea gardului din incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie în vederea delimitării Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Sibiu, proiect care va fi realizat cu fonduri din bugetul local al județului Sibiu. Valoarea investiției este de 941.253,04 lei cu TVA, din care valoarea aferentă lucrărilor C+M de758.032,42 lei TVA, conform documentației tehnico-economice aprobate.

Lucrările constau în reabilitarea gardului vechi pe o lungime de 200 m și construirea unui gard nou pe o lungime de 300 m. Totodată, vor fi realizate două porți de acces auto și pentru autospecială, precum și două porți de acces pietonal. Termenul prevăzut pentru execuția lucrărilor este de 2 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

Cetățenii interesați pot consulta proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței CJ Sibiu din data de 26 septembrie pe site-ul instituției: https://www.cjsibiu.ro/evenimente/57473/

 

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

BC CSU Sibiu joacă vineri la Tg. Mureș

CSC Șelimbăr are secție de tenis

Marcel Manea este campion mondial la culturism

Accident mortal pe strada Podului din Sibiu