3.1 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

Atelier educativ la Filiala Valea Aurie a Bibliotecii ASTRA pentru elevii clasei a IV-a A

Știri din Județ

La Filiala Valea Aurie a Bibliotecii ASTRA, elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială nr. 25 au avut ocazia să participe la un atelier educativ intitulat „ISTORIA, de la poveste la adevăr științific”. Îndrumați de bibliotecara Gabriela Dordea, juniorii au descoperit fascinanta istorie a omenirii printr-o călătorie inedită.

„În prima parte a întâlnirii, pornind de la definiția istoriei, copiii au urmărit cu interes prezentarea doamnei prof. Margareta Bogdan, care a evidențiat momentele esențiale din evoluția umanității. Însoțită de imagini sugestive și întrebări provocatoare, prezentarea a stârnit curiozitatea celor mici, care au oferit răspunsuri bine argumentate, dovedindu-se deja pasionați de subiect.

A doua parte a atelierului le-a permis elevilor să exploreze publicațiile științifice ale bibliotecii – enciclopedii, atlase istorice și alte resurse valoroase – care le vor fi de folos în realizarea proiectelor școlare, fie individual, fie în echipă. Am fost încântată de entuziasmul și dorința lor de a răsfoi aceste materiale, dar și alte cărți din colecțiile bibliotecii, pe care le-au împrumutat cu bucurie în calitate de cititori. Biblioteca le oferă un spațiu plăcut și primitor în care să își dezvolte pasiunea pentru cunoaștere, zi de zi. Ne dorim să transformăm acest atelier într-o activitate lunară, pe parcursul întregului an școlar.” – a transmis, Gabriela Dordea, bibliotecar în cadrul Filialei Valea Aurie.

Publicitate

Activitățile și evenimentele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, lângă Săliște

Alexandra Hudea a câștigat Maratonul Timișoarei

Vanessa Giangu, învingătoare la Târgu Mureș

Evenimentele lunii octombrie în municipiul Mediaș