12.3 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

ADR Centru: Policlinica Stomatologică din Sibiu, reabilitată printr-o finanțare nerambursabilă de peste 8,4 milioane de lei

Știri din Județ

Policlinica Stomatologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va beneficia de reabilitare termică prin Programul „Regiunea Centru”, printr-o finanţare nerambursabilă de peste 8,4 milioane de lei, a anunţat, marţi, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

„Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi Consiliul Judeţean Sibiu au semnat un nou contract de finanţare pentru renovarea energetică a clădirii Policlinicii Stomatologice din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Proiectul, finanţat prin Programul ‘Regiunea Centru’ 2021-2027, se axează pe creşterea eficienţei energetice şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, contribuind astfel la obiectivele Priorităţii 3 ‘O regiune cu comunităţi prietenoase cu mediul’, apelul de proiecte pentru ‘Eficienţă energetică în clădiri publice'”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de ADR Centru.

Potrivit acestuia, proiectul are o valoare totală de aproximativ 9,9 milioane de lei, din care peste 8,4 milioane de lei fonduri nerambursabile, şi va fi implementat pe o perioadă de 40 de luni, între septembrie 2024 şi ianuarie 2028.

Publicitate

Scopul proiectului este, se arată în comunicat, de a eficientiza energetic clădirea Policlinicii Stomatologice, ceea ce va conduce la economii semnificative de energie şi reducerea costurilor de operare, contribuind totodată la protecţia mediului prin utilizarea de resurse naturale pentru producerea energiei.

„Semnarea acestui contract pentru renovarea Policlinicii Stomatologice reprezintă o continuare a eforturilor noastre şi ale administraţiei publice locale de a sprijini eficientizarea energetică a infrastructurii publice pentru sănătate din judeţul Sibiu. Este vorba de al cincilea proiect pe care îl implementează Consiliul Judeţean Sibiu în acest domeniu. Astfel vor fi reabilitate termic clădirile C8 şi C16 din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ‘Dr. Gheorge Preda’, Pavilionul C17, precum şi Pavilionul Administrativ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

El a menţionat că valoarea totală a celor 15 proiecte contractate în Regiunea Centru pe acest apel de proiecte este de aproape 40 milioane de euro, din care valoarea totală a investiţiilor derulate de Consiliul Judeţean Sibiu în acest domeniu, prin cele cinci proiecte, este de peste 22 milioane de euro.

Construită în 1968, actuala clădire a Policlinicii Stomatologice are un consum ridicat de energie din cauza sistemelor învechite şi a izolaţiei necorespunzătoare.

Prin proiectul semnat se urmăreşte realizarea unor măsuri de modernizare, cum sunt izolarea termică a faţadelor, atât pentru partea vitrată, cât şi pentru cea opacă, înlocuirea sistemului de încălzire cu un sistem modern pe bază de pompe de căldură „aer-apă” şi ventiloconvectoare, precum şi instalarea de sisteme de iluminat eficiente şi echipamente inteligente de contorizare a consumului de energie.

De asemenea, clădirea va beneficia de reabilitarea faţadelor şi de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte sistemele de evacuare a apelor pluviale. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Festival de Taekwon-do la Sala Transilvania

O repriză bună, alta foarte slabă!