8.1 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Tălmăcel au sărbătorit Ziua Internațională a Nonviolenței prin fapte bune

Știri din Județ

Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Tălmăcel, județul Sibiu, au participat cu entuziasm la activitățile dedicate Zilei Internaționale a Nonviolenței, desfășurându-se sub deviza “Faptele bune ne colorează viața”. Activitatea, coordonată de profesoara consilier școlar Doboș Irina Alina – CJRAE SIBIU, în colaborare cu profesoara de învățământ primar Boța Iuliana, a avut ca scop conștientizarea beneficiilor comportamentului prosocial.

Ziua internaţională a nonviolenţei este marcată în fiecare an la 2 octombrie, care este data naşterii lui Mahatma Gandhi (1869-1948), conducător al mişcării pentru independenţă din India şi pionier al filosofiei şi strategiei nonviolenţei.

Această zi, care a fost stabilită de ONU prin Rezoluţia 61/271, la 15 iunie 2007, reprezintă o ocazie pentru a „disemina mesajul nonviolenţei, inclusiv prin educaţie şi prin sensibilizarea opiniei publice”. Rezoluţia reafirmă „relevanţa universală a principiului nonviolenţei”, precum şi dorinţa „de a asigura o cultură a păcii, toleranţei, înţelegerii şi nonviolenţei”.

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Festival de Taekwon-do la Sala Transilvania

O repriză bună, alta foarte slabă!