17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

Partidul DREPT (alianța independenților) și-a lansat candidații sibieni la parlamentare

Știri din Județ

Elena Lotrean și Marius Vulcan vor reprezenta partidul DREPT în județul Sibiu la alegerile parlamentare la Senat respectiv Camera deputaților. La lansarea candidaturii astăzi în fața presei au fost susținuți de fostul europarlamentar Vlad Gheorghe și de fostul secretar de stat în Ministerul educației Radu Szekely.

Vlad Gheorghe a explicat că partidul nou format este o platformă juridică pentru a da o șansă în plus candidaților independenți la alegerile parlamentare. El a declarat că actuala lege electorală defavorizează Independenții.

Publicitate

Marius Vulcan este deputat din iulie 2024 din partea USR. El a luat locul în parlament deținut de Dan Barna ales în vară europarlamentar. Vulcan a declarat că și-a dat demisia din USR la 1 octombrie.

Elena Lotrean a mai candidat independent la Consiliul local Sibiu în anul 2020 fără a reuși să prindă un loc. Ea și-a prezentat programul politic și principala temă este educația. Lotrean este cunoscută în Sibiu mai ales pentru înființarea Școlii finlandeze, dar și pentru multe programe educaționale.

Marius Vulcan a declarat că la ora actuală în organizația județeană Sibiu a partidului sunt nouă membri, majoritatea provin din USR.

La nivel național partidul va avea candidați în 30 de județe și speră să obțină definitiv în instanță dreptul de a avea reprezentanți în secțiile de vot ca partid parlamentar. Vlad Gheorghe a declarat că la ora actuală partidul are 6 parlamentari.

Tot el a anunțat că în anul 2028 la alegerile locale partidul îl va susține la primăria Sibiu pe candidatul Independent Alexandru Găvozdea care anul acesta a pierdut pe locul 2 în fața lui Astrid Fodor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia