13.1 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

În octombrie, Brigada Diverse intră în acțiune la Cinema “Ion Besoiu”

Știri din Județ

RetroCinemateca readuce pe marele ecran seria B.D.”, semnată de celebrul regizor sibian Mircea Drăgan. Accesul publicului la proiecții este gratuit.

Sibienii care iubesc filmele românești au ocazia să-i revadă pe Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Iurie Darie, Ioana Drăgan, Dumitru Furdui, Boris Ciornei, Cella Dima, George Mihăiță, Dorin Dron și Ovidiu Schumacher. “Brigada Diverse intră în acțiune” (România / 1970 / 108’ / color / comedie) rulează astăzi, 4 octombrie, de la ora 20.00, la Centrul Cultural “Ion Besoiu” Sibiu. Filmul urmărește activitatea unei brigăzi de miliție conduse de căpitanul Dobrescu. Pornind de la două sesizări, furtul unui câine și apoi cel al unei broșe, brigada descoperă, după investigații, pe autorul unei crime în primul caz, iar în al doilea caz, o rețea de hoți care operau în magazinul Victoria.

Vineri, 11 octombrie, tot începând cu ora 20.00, vă invităm să urmăriți “Brigada Diverse în alertă” (România / 1971 / 103’ / color / comedie). Nereușind să dea de urma unor falsificatori de bani, brigada condusă de căpitanul Panait urmărește trei borfași implicați fără voia lor în afaceri cu bani falși. Ajungând la sediul falsificatorilor, cei din brigadă vor constata că infractorii fuseseră deja arestați. Vor primi o nouă misiune la capătul căreia îi vor aresta pe cei trei borfași și un grup de femei frumoase care se dădeau drept văduve pentru a escroca.

Publicitate

Cel de al treilea și ultimul film al miniseriei, “Brigada Diverse la munte și la mare” (România / 1971 / 107’ / color / comedie), va fi prezentat vineri, 18 octombrie, ora 20.00. Milițienii români sunt informați de colegii lor din Turcia că niște traficanți de stupefiante deghizați în turiști au pătruns pe teritoriul României. Brigada Diverse este trimisă în concediu pe litoral. Acolo, membrii ei se întâlnesc cu cei trei borfași pe cere îi aveau sub observație. De data aceasta, cu ajutorul borfașilor implicați fără voia lor în afacerea cu stupefiante, brigada îi va prinde pe infractorii turci. Într-un alt episod, cei din Brigada Diverse în frunte cu căpitanul Panait reușesc să recupereze o icoană de mare valoare furată de la o mânăstire din nordul Moldovei și să-i aresteze pe infractori.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, pe bază de rezervare pe platforma online eventbook.ro sau la casierie.

Proiectul „RetroCinemateca” se desfășoară în perioada 20 septembrie – 20 decembrie 2024 și este organizat de Asociația Inima Sibiului, fiind cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2024. Eveniment realizat cu sprijinul DACIN SARA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia