13.1 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Știri din Județ

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor.

Articulațiile sunt necesare pentru mobilitatea noastră. Cu toate că nu le acordăm atenția de care au nevoie, articulațiile sunt implicate în fiecare mișcare pe care o realizăm. Iar atunci când nu le îngrijim, ne confruntăm cu probleme precum artrita. Dacă vrei să eviți aceste riscuri, iată 5 sfaturi care te vor putea ajuta să-ți menții articulațiile mobile și flexibile.

Fii activ și alege exerciții cu impact redus

Mișcarea este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face pentru a-ți proteja articulațiile. Dar nu orice tip de mișcare, ci cea sănătoasă, care nu pune presiune pe corp. Pentru a minimiza stresul asupra articulațiilor, orientează-te spre exerciții cu impact redus. Înotul și plimbările sunt ideale pentru șolduri, genunchi și coapse. 

Publicitate

30 de minute de exerciții de intensitate moderată de cinci ori pe săptămână sunt suficiente pentru a reduce durerea și întârzia apariția problemelor. Dacă te simți copleșit de toate aceste activități, odihnește-te bine și vitaminizează-ți organismul cu suplimente diverse. Pentru a-ți fi mai ușor, poți folosi un organizator medicamente. În acest fel, te asiguri că în fiecare zi îți iei doza de energie.

Ia suplimente pentru articulații

Atunci când simți că articulațiile tale au nevoie de susținere din exterior, o soluție ar putea fi suplimentele. Există suplimente articulatii special create pentru a le susține flexibilitatea și pentru a reduce disconfortul. Mai ales dacă te confrunți cu afecțiuni precum artrita. Glucozamina și condroitina sunt două dintre ingredientele cele mai populare pentru menținerea sănătății articulațiilor. Acestea ajută la menținerea cartilajului sănătos și pot încetini procesul de degenerare. Suplimentele cu colagen ajută și ele la refacerea cartilajului articular, în timp ce suplimentele pe bază de extracte naturale, precum extracte din mlădiţe proaspete de cimişir, au acțiuni inflamatoare profunde.

Menține o greutate sănătoasă

Greutatea corporală are un impact major asupra articulațiilor tale, în special asupra genunchilor și șoldurilor. Dacă ai o greutate mai mare decât ar fi potrivit vârstei și anatomiei tale, articulațiile vor fi supuse unui stres suplimentar. Potrivit specialiștilor, pierderea a doar 5% din greutatea corporală poate reduce semnificativ durerile și riscul de dizabilitate.

Consumă alimente prietenoase cu articulațiile

Pe lângă mișcare, alimentele pe care le consumi influențează și ele sănătatea articulațiilor. Nutrienții precum vitamina E și acizii grași Omega-3 au proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la reducerea inflamației care afectează articulațiile. Încearcă să incluzi în dieta ta alimente bogate în omega-3, precum peștele gras (somon, ton, sardine) și uleiuri sănătoase, cum ar fi cel de in sau nucă. Nucile și semințele sunt, de asemenea, surse excelente de vitamina E și pot fi adăugate ușor în salate sau gustări.

Renunță la obiceiuri nesănătoase

Un studiu publicat în Annals of the Rheumatic Diseases sugerează o legătură între fumat și sănătatea articulațiilor. Nicotina îngustează vasele de sânge, reducând fluxul către articulații. Acest aspect, conform studiului, accelerează deteriorarea articulațiilor. De asemenea, fumatul slăbește sistemul imunitar, făcând organismul mai vulnerabil la infecții.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de o viață activă și mobilă, acordă atenție articulațiilor tale și ia măsuri din timp. În fond, investind în sănătatea articulațiilor, investești în sănătatea ta generală. Pentru că durerile articulare conduc la sedentarism, lipsa mișcării, creșterea în greutate, stres și anxietate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia