14.1 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Știri din Județ

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 11 octombrie, de la ora 18:00, spectacolul pentru adolescenți „Cartierul #3: Jocuri fără joacă” în regia lui Victor Olăhuț. Spectacolul este prezentat, de asemenea, în matineu în timpul săptămânii, în circuit închis pentru elevi și profesori. Toate reprezentațiile sunt urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A) moderată de psihologul Cristina Ösz, specializată în lucrul cu adolescenții. Accesul publicului este gratuit în limita locurilor disponibile.

„Cartierul 3. Jocuri fără joacă” este povestea unui mister ce învăluie cei 9 adolescenți și pe familiile lor, care locuiesc în același cartier. Jennifer Haley, autoarea textului, tratează problema dependenței de jocurile video într-un fel aparte: lumea reală și lumea virtuală se întrepătrund, astfel încât nimeni nu mai face diferența între realitate și joc. Când tinerii se joacă pe calculator, pare că acțiunile lor au consecințe în viața reală, asupra părinților, asupra animalelor de companie, asupra prietenilor din cartier. Cât de departe poate merge un astfel de joc… fără joacă?

De ce este importantă sesiunea de Q&A?

Aceste discuții cu Cristina ÖSZ și echipa artistică creează un cadru sigur pentru a clarifica experiența emoțională trăită în timpul spectacolului, oferind o ocazie de a discuta deschis despre adicțiile de gaming. Vom aborda cauzele și semnele acestor comportamente, dificultățile care pot apărea și cum putem normaliza solicitarea de ajutor psihoterapeutic specializat. Impactul adicției asupra sănătății mintale este unul profund, iar această sesiune devine un pas important în conștientizarea și prevenirea acestor efecte, atât pentru adolescenți cât și pentru părinți și comunitate.

Publicitate

CARTIERUL #3: JOCURI FĂRĂ JOACĂ

de JENNIFER HALEY, tradus din limba engleză de ADRIANA SÂNĂ;

Regia: VICTOR OLĂHUȚ; Scenografia: BIANCA VEȘTEMEAN; Sculptor: FLORIN MAGDA; Editor video & video mapping: MIHAI DUMITRACHE; Compozitor / sound designer: MARIN GRIGORE; Operator cameră: BEATRICE PĂUN; Psiholog: CRISTINA ÖSZ. În distribuție: OANA ROTARU, GABRIEL MUNCUȘ, RALUCA PAVEL, PAUL BONDANE, CEZARA BORGER, ANGELA PÁSKUY, IONUȚ ARIN, MIRCEA CORCOVEANU, ANA DINU, CLAUDIA STÜHLER, ADRIAN PROHASKA, MARIA MAFTEI, RĂZVAN OMOTĂ, LUCIA BARBU, IULIAN BUZULOIU.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu este o instituție publică de spectacole ce își desfășoară activitatea sub autoritatea Consiliului Local Sibiu și a Primăriei Municipiului Sibiu. „Cartierul#3: Jocuri fără joacă”  este un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Spectacolul are o durată de aproximativ 1h și nu este recomandat celor cu vârsta sub 12 ani. Accesul publicului la acest spectacol se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenției de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing(@)teatrulgong.ro. Vă rugăm să specificați numele dvs. și numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentației, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia