5.2 C
Sibiu
vineri, 04 aprilie, 2025

DSP Sibiu: Cresc cazurile de pneumonii. Recomandări pentru prevenire

Știri din Județ

Publicitate
În urma centralizării datelor din perioada 21-27 octombrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu informează că județul a înregistrat 1212 cazuri de Infecții Acute de Căi Respiratorii Superioare (IACRS), în scădere față de săptămâna anterioară, când au fost raportate 1609 cazuri.
Majoritatea îmbolnăvirilor au fost semnalate în rândul copiilor cu vârste între 5 și 14 ani, dar și al tinerilor și adulților. De asemenea, au fost înregistrate 278 de pneumonii, o ușoară creștere față de săptămâna precedentă, și 3 cazuri de gripă. DSP Sibiu reiterează importanța respectării măsurilor de igienă și a continuării vaccinării antigripale, în special pentru persoanele aflate în grupuri de risc.

INFORMARE – SITUAȚIE IACRS, PNEUMONII ȘI GRIPĂ

În urma centralizării datelor comunicate de către furnizorii de servicii medicale din județul Sibiu, în cadrul Sistemului de supraveghere a gripei şi a infecţiilor respiratorii, vă comunicăm că în perioada 21 – 27 octombrie (pe durata unei săptămâni) au fost înregistrate 1212 cazuri de Infecţii Acute de Căi Respiratorii Superioare (IACRS), în scădere față de săptămâna precedentă, când au fost raportate 1609 cazuri. Cele mai multe îmbolnăviri au apărut la grupele de vârstă 5-14 ani și 15-49 ani, fiind semnalate și 57 de internari, din care 29 la sugari, 0-1 an.

Publicitate

În aceeași perioadă au fost înregistrate 278 pneumonii, față de 265 în săptămâna anterioară, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 3, față de 1 caz în săptămâna anterioară.

Recomandăm respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor de unică folosință pentru strănut sau tuse) și a unui regim de viață sănătos (alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare), esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și gripă, ținându-se cont în special de evitarea oricăror aglomerații din spațiile publice. De asemenea, încurajăm utilizarea măștii de protecție, dacă aglomerația nu poate fi evitată.

Îndemnăm continuarea vaccinării antigripale, în special pentru populația expusă la risc crescut de îmbolnăvire sau complicații ale gripei – persoane cu vârsta peste 65 de ani, gravide, copii, persoane imunodeprimate, persoane cu afecțiuni cronice respiratorii sau cardiace.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri