- Stațiile sunt amplasate în zona Miercurea Sibiului
- Noile stații vor oferi o gamă variată de produse și servicii, inclusiv carburanți standard și de performanță, soluții de încărcare ultra-rapide pentru mașini electrice și camioane prin cel mai puternic hub de electro-mobilitate, precum și restaurante VIVA
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, își extinde rețeaua de stații de servicii prin deschiderea a două noi locații pe Autostrada A1 Orăștie – Sibiu. Acestea vor funcționa sub brandul OMV și sunt deschise clienților începând de astăzi. Stațiile sunt amplasate strategic la kilometrul 288+810, stg./dr., Miercurea Sibiului, pentru a deservi traficul intens din această zonă.
Daniel Ion, Membru al Consiliului de Administrație OMV Petrom Marketing S.R.L., responsabil de activitatea de Retail: „Extinderea rețelei de stații pe Autostrada A1 Orăștie – Sibiu subliniază angajamentul nostru de a oferi soluții complete de mobilitate clienților noștri și de a îmbunătăți continuu experiența acestora în stațiile noastre. În era mobilității crescute, stațiile de servicii joacă un rol esențial în transformarea călătoriilor într-o experiență mai plăcută și mai confortabilă.”
Noile stații vor oferi o gamă variată de produse și servicii, de la carburanți standard, carburanți de performanță OMV MaxxMotion și până la soluții pentru electro-mobilitate. Ambele stații oferă puncte de încărcare ultra-rapide, în cadrul celui mai puternic hub de electro-mobilitate din România, atât pentru autoturisme, cât și pentru camioane – în total ambele stații având 34 puncte de încărcare. De asemenea, vor fi disponibile spații de shop extinse, servicii de plată pentru facturi și taxe de drum, precum și restaurante sub conceptul VIVA, care vor oferi mâncăruri calde, sandvișuri, salate și deserturi, preparate zilnic de bucătarii stației. Acestea sunt dotate cu sisteme de panouri fotovoltaice care pot acoperi până la 10% din consumul zilnic de energie electrică al stației, precum și cu instalații de reutilizare a apei pluviale captate.
Stațiile si dotările aferente au fost construite in baza unui contract de concesiune încheiat intre OMV Petrom Marketing si Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
OMV Petrom operează o rețea de ~780 de benzinării sub mărcile Petrom și OMV în România, Moldova, Bulgaria și Serbia. Compania a dezvoltat o rețea de circa 800 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice. În conformitate cu Strategia 2030, OMV Petrom își extinde în mod ambițios infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, urmărind să instaleze peste 5.000 de puncte de încărcare până în 2030, devenind cel mai mare furnizor de servicii de mobilitate electrică din România. Această inițiativă subliniază angajamentul companiei de a sprijini tranziția către un viitor cu emisii reduse de carbon.
Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.
OMV Petrom este o companie în care, la sfârșitul anului 2023, acționarii români dețin peste 43% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 22,5% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 5,6% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.
OMV Petrom este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu circa 42 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2023. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 18 miliarde de euro.
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2023, compania a alocat circa 160 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.
Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări