6.3 C
Sibiu
vineri, 04 aprilie, 2025

Motivat să învăț” – Cursuri inovative și motivaționale pentru profesorii sibieni

Știri din Județ

Publicitate
În cadrul proiectului educațional „Motivat să învăț!”, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Educațională și organizat de Asociația „Totul Pentru Comunitate”, s-a acordat o deosebită atenție cadrelor didactice prin desfășurarea activităților educaționale de formare profesională și motivațională cu participare gratuită.

Am reușit să dezbatem, în cadrul celor 4 workshop-uri motivaționale, metode și tehnici inovative de predare pentru crearea unei mai bune comunicări elev-profesor. Astfel, în perioada octombrie 2024 – noiembrie 2024, s-au organizat 4 workshop-uri gratuite la Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu. Cel puțin 180 de cadre didactice din județul Sibiu au beneficiat de exerciții motivaționale sistematice, tehnici inovative de predare, precum și modalități de comunicare și empatizare cu adolescentul de astăzi.

Primul workshop a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, în data de 5 octombrie 2024, activitate la care au participat 47 de cadre didactice. Al doilea workshop a avut loc pe 30 octombrie 2024, iar 12 cadre didactice, cu o dăruire deosebită față de meseria de dascăl și activând în domenii diverse, au reușit să transmită mesaje video pentru toate cadrele didactice beneficiare. În zilele de 21 și 25 noiembrie 2024, s-au organizat workshop-uri motivaționale în cadrul amfiteatrului Colegiului Economic „George Barițiu” din Sibiu, la care au fost prezenți peste 130 de cadre didactice. Cursurile motivaționale au fost susținute de doamna profesoară Georgiana Ursuț, în calitate de speaker motivațional și mentor.

Publicitate

La finalul activităților educaționale organizate în cadrul proiectului „Motivat să învăț!”, echipa de implementare a dorit să implice fiecare beneficiar într-un mod activ. Astfel, s-a realizat un chestionar pe care participanții l-au completat. În urma interpretării răspunsurilor, a fost elaborat un studiu și un raport privind factorii motivaționali care influențează calitatea activității didactice, oferind totodată sugestii pentru măsuri de îmbunătățire

Învățământul formativ impune mai mult ca oricând ca profesorul să inspire încredere elevului dându-i imboldul de a avea curaj să se implice activ în procesul educativ.

Parteneriatul școală – comunitate devine unul dintre aspectele cele mai importante.

Societatea actuală, societate a competiției și competenței, are nevoie de oameni care să se remarce prin ceea ce știu și vor să facă, oameni care și-au verificat înclinațiile și, prin exercițiu sistematic, le-au transformat în aptitudini și capacități. Pentru ca aceste însușiri să se poată dezvolta, am întreprins prin organizarea acestui sistem de instruire activă motivațională prin intermediul workshop-urilor ca profesorii să se auto descopere, să găsească o metodă de adaptabilitate,  astfel să  care să-i pună pe elevi în situația de a dobândi cunoștințe prin îmbinarea armonioasă a activităților de învățare dirijată cu munca independentă, prin abordarea unor sinteze cu caracter interdisciplinar, prin căutarea unor soluții originale și eficiente pentru o varietate de probleme ce se ivesc în viața socială aflată în continuă schimbare.

La finalul activității educaționale organizate special pentru cadrele didactice, echipa de implementare a proiectului a primit numeroase felicitări, mulțumiri, îndeosebi rugămintea conducerii instituțiilor partenere de a reuși ca în următoarea ediție să invităm un număr și mai mare de cadre didactice, având un instrument motivațional deosebit care va rezona in sufletele cadrelor didactice beneficiare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri