Filarmonica Sibiu vă invită să încheiați anul 2024 și să începeți 2025 cu un eveniment de excepție: Concertul de Anul Nou – Dreamland!
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și Filarmonica de Stat Sibiu anunță programul Concertului de Anul Nou de la Sibiu 2024-2025, un eveniment devenit deja tradiție, aflat la cea de-a XVI-a ediție.
Pentru cea de a XVI-a oară, iubitorii rafinamentului muzical își pot desfăta simțurile în acordurile Concertului de Anul Nou de la Sibiu. Tema din acest an este Dream Land, iar publicul este invitat la visare în compania Ansamblului PlaCello, compus din Răzvan Suma, Ella Bokor, Ștefan Cazacu și Mircea Marian, alături de violonceliștii Atanas Krastev și Dragan Djordjevic, și artiștilor invitați: soprana Antonia Beteag și pianistul Mihai Murariu. Cei șase violonceliști vor oferi o interpretare cu adevărat de sărbătoare, îmbinând cu măiestrie energia personală – cu toții fiind soliști apreciați internațional – cu bucuria de a cânta împreună.
„Savoarea muzicii va fi completată cu un decor somptuos și un pahar de spumant de calitate, ce vor augmenta strălucirea unor seri de neuitat, așa cum toate încheierile și începuturile de calendar trebuie să fie!” – Sebastian Gheorghiu, organizator
Atmosfera de poveste a muzicii clasice și contemporane este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu. Evenimentul se va desfășura în dublă reprezentație, începând cu orele 18:00, marți, 31 decembrie 2024, și miercuri, 1 ianuarie 2025. Biletele sunt disponibile pe platformele entertix.ro și myticket.ro, dar și la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (telefon 0735.566.486).
Concertul de Anul Nou de la Sibiu, Ediția XVI, este un eveniment organizat de Asociația Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și Filarmonica de Stat Sibiu, în parteneriat cu Continental Forum, Tulipa, ICon Arts, PlaCello și produs de EXCES Music.
🎶 Mircea Marian este solist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, profesor de violoncel și muzică de cameră la Universitatea Națională de Muzică București, profesor de violoncel la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, membru al Ansamblului PlaCello, Larson Trio, Violoncellissimo și al Cvartetului Profil.
Este membru de onoare al Association Sebastian Lee, Conservation du patrimoine musical en danger d’oubli din Paris.
Mircea a fost invitat la festivaluri importante, printre care Festivalul Internațional „George Enescu”, ICon Arts, Festivalul Internațional SoNoRo, Festivalul Meridian, Festivalul IS Potsdamer Innenstadt, SIMN Festival, Festivalul Internațional Intrada, Festivalul Chei, Festivalul Mozartissimo, European Music Open Festival.

