Luna decembrie 2024 a marcat printr-o gală de 5 zile, aniversarea a 75 de ani de când există la Sibiu, Teatrul pentru copii și tineret Gong. Înființat în 1949 sub numele Licurici, actorii, regizorii și personalul teatrului a adus bucurii la multe generații de copii și tineri, dar și părinți.
Construit la 1937 de arhitectul Ernst Sontag ca sală de sport pentru Gimnaziul Evanghelic, clădirea situată pe strada A.I. Odobescu din Sibiu a găzduit cinematograful Victoria din 1946, redenumit ulterior Tineretului. Din 21 decembrie 1949 la etaj s-a instalat Teatrul de Păpuşi „Licurici” care un an mai târziu devine proprietarul sediului. Din 1997 denumirea se schimbă în Teatrul GONG și instituția dezvoltă spectacole nu doar de păpuși, ci și cu actori, iar adresabilitatea crește și la alte categorii de public.

Fiind una dintre primele institutii profesioniste de gen din tara, Teatrul GONG se ocupa de educatia si formarea artistica a copiilor si tinerilor folosind cele mai noi si diverse forme de exprimare ale artei teatrale si ale animatiei, printr-o gama de spectacole de diferite complexitati si cu multiple problematici, pornind de la educatie pana la divertisment.

Creandu-si propria individualitate si recunoastere pe plan national, prin parteneriatele si proiectele sale internaţionale, Teatrul GONG își susține atât caracterul unic, cât și popularitatea, ajungând să reprezinte Romania la cele mai importante evenimente culturale din Europa, America, Africa si Asia.
Importanta acestei institutii o constituie si faptul ca este singurul teatru din Romania ce detine o sectie germana de teatru de animatie pentru copii, care functioneaza inca din anul 1950.
