5.2 C
Sibiu
vineri, 04 aprilie, 2025

Migrena: ce să faceți în condiții casnice

Știri din Județ

Migrena este o afecțiune dureroasă caracterizată printr-o durere de cap pulsantă intensă. Aceasta este adesea însoțită de fotosensibilitate, greață și chiar tulburări de vedere. Aflăm în continuare cum să preveniți un atac de migrenă și ce să faceți când vă doare capul acasă.

Remedii populare pentru durerile de cap

Afecțiunile cronice, cum este și migrena, necesită diagnosticare și tratament medicamentos adecvat. Dar medicamentele pot să nu fie întotdeauna la îndemână. Pentru a ameliora durerea de cap, tratamentul naturist poate include:

  • ceaiuri din plante (mentă, mușețel, melisa și ghimbir);
  • aromaterapie (lavandă, mentă);
  • comprese. Unora le vor ajuta compresele reci pe frunte, tâmple și ceafă, în timp ce altora — compresele calde pe gât, deasupra omoplaților. Aceasta este una dintre cele mai ușoare modalități de acționare dacă aveți dureri de cap când sunteți acasă;
  • băi fierbinți pentru picioare.

Este imposibil de prezis care dintre modalitățile folosite pentru a scăpa de durerile de cap acasă va fi eficientă într-un caz anume. Prin urmare, încercați care dintre ele vi se potrivește mai bine anume dumneavoastră pentru a ști ce să faceți când aveți migrenă.

Masaj în caz de migrenă

Una dintre cele mai bune modalități de a face față migrenelor este masajul. Acesta ameliorează tensiunea musculară și îmbunătățește circulația sângelui. Oricine poate face masaj acasă, pentru aceasta puteți să vă folosiți degetele, palmele sau un aparat de masaj pentru mișcări circulare ușoare, mângâieri. Trebuie să masați zonele:

  • tâmplele;
  • ceafa;
  • partea din spate a gâtului;
  • umerii;
  • între degetul mare și degetul arătător al mâinii care corespunde părții capului afectate de migrenă. În acest caz, presopunctura se va efectua prin apăsări ritmice.

În același timp, masajul nu este un remediu ce este bun pentru durerea de cap convenabil pentru toți. În unele cazuri, acesta poate provoca disconfort suplimentar în loc să aducă ușurare. Desigur, nu trebuie să tratați migrenele doar cu remedii populare. Pentru un efect optim, ar trebui să consultați un medic neurolog. El vă va explica ce este migrena și simptomele acesteia, va efectua un diagnostic și va alege un plan de tratament individual.

Profilaxia atacurilor de migrenă

Iată câteva sfaturi pentru reducerea frecvenței atacurilor de migrenă:

  • Regimul de somn. Un somn profund și sănătos relaxează.
  • Nutriția și consumul adecvat de apă. Trebuie evitate alcoolul, ciocolata, nucile și cofeina. Un jurnal alimentar vă va ajuta să identificați ce alimente provoacă atacurile.
  • Activitatea fizică. Yoga, înotul și alte sporturi care nu sunt de forță reduc stresul și tensiunea musculară, ceea ce este foarte important pentru prevenirea migrenei. Puteți face exersări și acasă, folosind covorase ortopedice. În catalogul online Ortek sunt covor ortopedic copii și maturi, precum și alte accesorii ortopedice utile.
  • Evitarea factorilor declanșatori. Anume ei sunt cei care provoacă migrena. Aceștia pot fi stresul, anumite alimente, somnul insuficient, lumina puternică sau altceva. Identificarea lor este principiul principal care ajută în cazul durerilor de cap.

Aplicarea corectă a acestor metode acasă îmbunătățește semnificativ starea în caz de migrenă și reduce frecvența atacurilor.

Conform materialelor: https://ortek.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri