5.2 C
Sibiu
vineri, 04 aprilie, 2025

Primarul comunei Sadu, Valentin Ivan, rol important în alegerile pentru conducerea ACOR Alba

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Comunei Ciugud, Gheorghe Damian, un nou mandat de preşedinte al Filialei Judeţene Alba a Asociaţiei Comunelor din România

Primarul Comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a fost reales, joi, în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Judeţeană Alba (ACOR Alba).

Adunarea Generală a Filialei Judeţene Alba a Asociaţiei Comunelor din România a fost prezidată de vicepreşedintele asociaţiei la nivel naţional Valentin Ivan, primarul comunei Sadu din judeţul Sibiu. La lucrările adunării a fost prezent şi Sergiu Ţâra, preşedinte executiv al Asociaţiei Comunelor din România, prefectul de Alba Nicolae Albu, deputatul social democrat Voicu Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Marius Haţegan şi George Rotar.

Reuniunea s-a bucurat de prezenţa mai multor primari din ţară, reprezentanţi ai unor filiale ACOR, printre care Ghiorghe Bute – secretar general al ACOR, primarul Comunei Scânteieşti, judeţul Galaţi, Alexandru Fuică-Haisler – membru în Consiliu Director al ACOR, reprezentantul Filialei Judeţene Galaţi a ACOR, primarul Comunei Negrileşti, judeţul Galaţi, Fănică Popa – vicepreşedinte ACOR şi preşedintele Filialei Judeţene Vrancea a ACOR, primarul Comunei Boloteşti, Vasilică Deaconu – secretar ACOR şi preşedintele Filialei Judeţene Prahova a ACOR, primarul Comunei Măgurele, Nicolae Liviu Dascălu – membru supleant ACOR, primarul Comunei Mărăcineni, judeţul Argeş, Radu-Florin Abrudan, preşedintele Filialei Judeţene Cluj a ACOR, primarul comunei Ciucea, Damian Diniş, preşedintele Filialei Judeţene Hunedoara a ACOR, primarul comunei Băiţa.

Publicitate

„Sunt onorat de încrederea pe care mi-au oferit-o pentru un nou mandat colegii mei primari din judeţul Alba şi îi asigur că voi continua să lupt, alături de ei, pentru satul românesc. Aproape 45% dintre români trăiesc în mediul rural şi merită condiţii normale de trai, la fel ca în oraşe şi municipii. Satul românesc trebuie ajutat să nu se stingă prin pierderea oamenilor din cauza depopulării. Asta înseamnă ca guvernanţii să ofere sprijin şi finanţări serioase pentru educaţia, serviciile de sănătate şi infrastructura din mediul rural. Satele noastre pot fi înfloritoare, dar au nevoie de programe naţionale concrete pentru dezvoltare economică, pentru oprirea depopulării şi pentru creşterea nivelului de trai. În următorii ani, ne aşteaptă multe provocări, printre care cea mai importantă este reforma administrativă. Poziţia fermă a mea şi a colegilor mei este că orice reformă trebuie făcută cu consultarea serioasă a primarilor şi a oamenilor din comunităţile lor. O reformă populistă, făcută pe genunchi ca să dea bine electoral, va însemna distrugerea ireversibilă a satului românesc, pierderea identităţii rurale a acestui popor şi chiar distrugerea patrimoniului cultura rural. Majoritatea dintre noi ne tragem rădăcinile de la ţară, din satul românesc, iar dispariţia acestuia înseamnă dispariţia identităţii fiecăruia dintre noi”, a spus Gheorghe Damian, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Judeţeană Alba.

Componenţa Consiliului Director al Filialei Alba a Asociaţiei Comunelor din România:

Preşedinte: Gheorghe DAMIAN – Primarul Comunei Ciugud;

Prim vicepreşedinte : Ioan – Iancu POPA – Primarul Comunei Sântimbru;

Vicepreşedinte: Marin -Ioan PETRUSE – Primarul Comunei Pianu;

Secretar: Lenuţa ALDEA – Primarul Comunei Cergău;

Secretar adjunct: Vasile LOMBREA – Primarul Comunei Sălciua

Membrii:

1. Lucian-Tiberiu BODEA – Primarul Comunei Câlnic;

2. Ilie NEAMŢU – Primarul Comuni Cenade;

3. Ioan-Marius CIOARA – Primarul Comunei Ciuruleasa;

4. Visarion HĂPRIAN – Priamrul Comunei Daia Română;

5. Traian RUSU – Primarul Comunei Ighiu;

6. Constantin JINAR – Primarul Comunei Şugag.

Cenzorului Filialei Judeţene Alba a Asociaţiei Comunelor din România – Emilia – Livia CANDEA, Primarul Comunei Doştat.

În cadrul adunării a avut loc şi un moment solemn în cadrul căruia primarii aflaţi la primul mandat au primit eşarfa tricoloră, simbolul demnităţii publice.

*

Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. ACOR are în prezent peste 2200 de comune membre, din toate judeţele României. Asociaţia acoperă aproape 90% din teritoriul ţării şi 48% din populaţie, acţionând în teritoriu prin intermediul filialelor judeţene. În judeţul Alba, 63 din cele 67 de comune sunt membre ale asociaţiei, iar 60 dintre acestea au semnat un acord pentru activitatea de audit public intern.

Asociaţia Comunelor din România este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, creată cu scopul de a reprezenta în mod unitar comunele membre. În anul 2008 asociaţia a fost declarată ca fiind de utilitate publică. Din 2006, este membră cu drepturi depline în Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), iar din anul 2009 este membră a Reţelei Asociaţiilor de Autorităţi Locale din Sud-Estul Europei (NALAS).

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri