În Duminica fiului risipitor, în frumoasa biserică cu hramul „Învierea Domnului” din Dumbrăveni, judeţul Sibiu, unde slujește, cu dăruire, sârg și dragoste duhovnicească, preotul paroh Marius Drăghici, biserica fiind locul în care, sub egida Despărțământul ASTRA Dumbrăveni şi în colaborare cu Parohia Dumbrăveni II, alături de Consiliul local al orașului Dumbrăveni, s-a desfășurat un eveniment cultural de excepție, prezentarea volumelor: „Păturica în roz – Întemnițat în China comunistă”, autor Marius Balo, și „Realitatea iluziei – Antologie de proză fantastică”, al cărui autor este romancierul Nicolae Suciu.
Despre cele două cărți, în calitate de invitat special a vorbit pr. prof. univ. Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Domeniul domniei sale, vast, de cercetare este Teologia Vechiului testament, hermeneutică scripturistică, literatură iudaică, iudaism, arheologie biblică și limba ebraică biblică, dialog interreligios, dialog-știință –religie, etică, bioetică, etica discursului și istorie modernă”. Cu 15 volume publicate ca autor unic, a editat 20 de volume de-a lungul anilor a scris sute de articole în reviste de specialitate atât în țară cât și în străinătate, scrie mitropolia-ardealului.ro
În prima parte a întâlnirii, am ascultat, alături de credincioși, slujba Vecerniei, oficiată de preotul paroh Marius Drăghici. Pe lângă glasurile celor de la strană, am admirat vocile calde pline de emoție sfântă ale corului bisericesc.
Totodată ziua de 15 februarie mai are o importantă semnificație. Este dedicată prin excelență Zilei Naționale a Lecturii, fiind legată întrucâtva de ziua de nașterea a două mari personalități din cultura României, este vorba de Titu Maiorescu și de Spiru Haret.
Despre semnificația acestei zile a vorbit preotul paroh Marius Drăghici, reliefând importanța cititului în viața de zi cu zi a fiecărui om, spunându-ne că cititul din Sfânta Scriptură, cărțile de rugăciune, cititul din Vieților Sfinților, cât și din alte cărți, ne îmbogățește spiritual, ne face mai înțelepți, mai buni, mai umani. De asemenea cititul are darul să ne schimbe în bine, dând exemplu o seamă de citate din gânditorii trăirii spirituale duhovnicești asemuind cititul unor „vitamine foarte tonifiante pentru suflet”. A adus ca argumente în favoarea cititului, o seamă de citate din viața și scrisul sfinților și iubitorilor de Hristos.