După editorialul privind apatia multor angajați la stat, ați spune că am ceva cu aceștia. Am. Nu cu toți, doar cu cei incompetenți, dar ținuți pe funcții de rude, prieteni și alte interese. Oameni care inventează hârtii pentru a-și asigura lor locul de muncă. Dar astăzi vreau să analizez un eveniment aparent banal: cazul panoului mare de intrare în municipiul Sibiu rătăcit pe marginea drumului în Cisnădie de aproape 2 ani de zile!
Din start trebuie să spun că în 4 martie mergeam cu mașina spre Cisnădie. Am trecut de Cartierul Arhitecților și pe stânga ce văd? Panoul mare de intrare în Sibiu, cel cu orașele înfrățite, stema etc aruncat pe jos. De fapt pus în dreptul unei intrări realizate la modernizarea drumului județean de Consiliul Județean Sibiu spre un viitor drum. Momentan acolo era câmp și cineva a folosit panoul pe post de barieră pentru șoferii dornici de aventuri pe câmp.
Nu mai ridic problema că mulți trec pe acolo cu mașina și nimeni nu a sesizat autoritățile. Am făcut-o noi. Am anunțat Primăria Sibiu, pentru că era panoul lor. Am scris articol și am așteptat răspunsul oficial de la Primărie, care a venit după 6 zile. Primăria Sibiu a dat vina pe constructorul care a modernizat drumul județean.
Asta este expunerea faptelor. Dar, merită o analiză. Pentru că panoul rătăcit de Primăria Sibiu cu numele orașului ne arată o stare de fapt la această instituție. Indolența a devenit crasă. Nu mă refer acum la primar, ci la eșaloanele de jos, a celor plătiți să muncească. Oare cum au făcut inventarul obiectelor de pe domeniul public? Sau nu îl fac decât din birou pe hârtie? Cum nu au observat angajații Primăriei responsabili, timp de aproape 2 ani, că lipsește panoul de intrare în oraș?!
Îți pui serios întrebarea oare ce mai lipsește în fapt din oraș, dar pe hârtie există? Dacă acesta este nivelul de competență și dedicare în Primăria Sibiu acest lucru este grav. De fapt nu mă mir. În ultimii ani, am numeroase cereri de presă transmise la care s-a răspuns tardiv sau deloc. Inclusiv pe Legea 544. Dar drepturile la replică vin imediat când publicăm ceva eronat…
Panoul a dispărut la o oră după ce am sunat la Primărie să cerem informații pe subiect. Probabil a ajuns prin vreun depozit al instituției. Și într-un viitor un alt panou va apărea la ieșirea/intrarea în Sibiu dinspre Cartierul Arhitecților. Totuși, cum bine știm, toate achizițiile la stat sunt supra-evaluate. Un asemenea panou cu siguranță a costat câteva mii de lei. Mii de lei aruncați pe un câmp doi ani de zile fără să intereseze pe nimeni din Primărie. Oare de ce? Oare așa este respectat banul public?