În seara zilei de joi, 20 martie 2025, Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie din Sibiu a găzduit conferința cu tema „Cum ne pregătim pentru familie astăzi”, susținută de domnul biofizician Virgiliu Gheorghe, cercetător renumit, vicepreședintele Institutului de Cercetări Psihosociale și Bioetică București, coordonator al secțiunii științifice a revistei Familia Ortodoxă și autor al mai multor volume printre care amintim: ,,Efectele televiziunii asupra minţii umane”, ,,Efectele micului ecran asupra minții copilului” și,,Pornografia, maladia secolului XXI”.
Evenimentul a fost organizat de Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS) împreună cu Mitropolia Ardealului și a reunit un număr mare de participanți dornici să aprofundeze tema familiei ca fundament al societății și al vieții creștine.
Într-o lume aflată în continuă schimbare, în care familia este supusă multor provocări, domnul Virgiliu Gheorghe a oferit perspective esențiale despre importanța pregătirii pentru viața de familie, subliniind rolul iubirii, credinței și responsabilității în construirea unor relații durabile.
„Atunci când iubești pe celălalt îi dăruiești, o faci fără să îi ceri în schimb nimic și atunci când celălalt îți dă ceva nu o face pentru că îți e dator ție, ci o face pentru că vrea să îți dăruiască ceva. Aceste lucruri fac ca relația să se îmbogățească, pentru că despre acest lucru trebuie să vorbim, despre cum putem îmbogăți o relație, astfel încât să devină o relație de dragoste sănătoasă și de lungă durată”, a explicat cercetătorul Virgiliu Gheorghe în cadrul conferinței.
Într-un discurs profund și bine argumentat, Dr. Virgiliu Gheorghe a atras atenția asupra provocărilor contemporane care amenință unitatea familiei: presiunea socială, influența noilor tehnologii, redefinirea valorilor tradiționale și lipsa unei educații autentice pentru viața de familie.
„Tineri având modele greșite, internalizându-le fără să își dea seama, prin empatie, prin proiectare și prin identificare cu personajele de pe micul ecran, ajung să își dorească lucruri care nu sunt funcționabile, să creadă că relațiile se bazează pe ceva care nu e real. La un moment dat ajungi să constați că în viața ta de adult, de familie, te vei simți foarte nefericit că lucrurile funcționează altfel decât în mintea ta”, a explicat invitatul.
Publicul a primit cu mult interes mesajul conferențiarului, iar la finalul evenimentului, participanții au avut ocazia să adreseze întrebări. Totodată, la ieșirea din sală, cei interesați au avut posibilitatea de a achiziționa cărțile invitatului.
Evenimentul s-a dovedit a fi o experiență deosebită pentru toți cei prezenți, oferindu-le repere valoroase și îndemnuri pentru o pregătire conștientă și responsabilă în vederea întemeierii unei familii.






