7.9 C
Sibiu
luni, 14 aprilie, 2025

Șeica Mare: Investiții în mediu, apă și educație – primarul Nicolae Șușa, mândru de comuna lui

Știri din Județ

Publicitate
Primarul comunei Șeica Mare, Nicolae Șușa, a vorbit într-un interviu acordat reporterilor Sibiu Independent despre cele mai importante proiecte realizate în comună, de la investiții în infrastructură și școli, până la măsuri ecologice inedite care protejează pădurile din zonă. Cu un ton sincer și entuziast, edilul a mărturisit că toate proiectele îi sunt dragi, dar cel mai aproape de suflet rămâne un proiect dedicat protejării mediului.

Pădurile rămân în picioare: „Am salvat 10.000 de arbori”

Cel mai drag proiect este cel legat de mediu”, spune primarul. „Am introdus pădurea la subvenție și am interzis tăierile pentru comercializare – chiar și lemnul de foc. Timp de cinci ani nu am tăiat niciun metru cub, deși aveam prevăzuți în amenajamentul silvic 2.000 de metri cubi pe an. Asta înseamnă că am salvat aproximativ 10.000 de arbori la maturitate.

Nicolae Șușa a fost printre primii patru primari din țară care au depus proiecte pe această temă. „Am predat proiectul nostru și altor colegi. Într-un an, am ajuns cu toții să salvăm 40.000 de metri cubi de arbori care altfel ar fi fost tăiați”, a adăugat edilul.

Infrastructura prinde contur. Apă și canalizare în toată comuna

Primarul a vorbit și despre lucrările de infrastructură, esențiale pentru confortul locuitorilor. „Avem apă și canalizare în proporție de 90% în Șeica Mare și în satul Boarta. În prezent, așteptăm rezolvarea unei contestații la CNSC pentru un proiect care va extinde rețeaua în satele Stenea și Buia – apă, respectiv canalizare în Buia, Stenea și Boarta.”

Edilul este optimist că într-un an proiectul va fi deblocat. „Mai rămân câteva străduțe și satul Petiș, dar le vom face din fonduri proprii. Ne dorim să ajungem la 100% rețea de apă și canalizare în comună.

Școala din Șeica Mare – printre cele mai bune din județ

La capitolul învățământ, primarul se declară mândru de ceea ce s-a realizat. „Avem una dintre cele mai bine dotate școli din județ. Aș zice că suntem în top trei. Avem aparatură modernă, mobilier nou, echipamente electronice și o echipă de profesori dedicați.

În prezent, în școlile din comună învață aproximativ 468 de elevi. „Copiii au uniforme – o premieră la noi în comună. Sunt mai sociabili, mai disciplinați, și chiar am reușit să reducem bullying-ul”, a spus primarul.

Educație cu grijă pentru copii: „Cine n-are proces-verbal, merge în excursie!”

Pentru a combate fenomenul de bullying, autoritățile colaborează cu profesori, asistenți sociali și chiar cu poliția. „Avem acțiuni preventive. Încercăm să lucrăm mult pe partea educativă. Uniforma ne-a ajutat mult, iar masa sănătoasă – un sandwich pe zi – contribuie la starea de bine a copiilor.”

Elevii care respectă regulile primesc și mici recompense. „Profesorii de serviciu monitorizează atent, iar cine nu are „proces-verbal” merge în excursie. Cine are, nu merge în excursie. Asta e regula.”

Investiții în mediu, apă și educație – primarul Șușa, mândru de comuna lui, a încheiat primarul Nicolae Șușa.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesaj de suflet transmis de Junii Sibiului de Florii

„Lumini pascale” aprinse pe scena Sălii Thalia

Raluca Turcan: Șura Mare se dezvoltă cu pași siguri