Deputata Raluca Turcan a vizitat comuna Slimnic, unde a lăudat implicarea administrației locale și spiritul harnic al comunității. A remarcat gospodăriile îngrijite, livada renumită de meri și tradițiile păstrate cu mândrie. În discuțiile cu primarul Adrian Nan, a apreciat proiectele deja realizate – modernizarea străzilor, dispensar și școală nouă, grădiniță finalizată, centru de colectare – precum și prioritățile pentru viitor, cum sunt rețelele de apă și canalizare. Deputata a subliniat că va continua să sprijine demersurile pentru dezvoltarea comunei și a anunțat o revenire asupra subiectului Cetății Slimnic într-o postare separată.
Redăm mai jos declarația deputatei Raluca Turcan:
Dacă îndrăgesc ceva nespus la Slimnic, este comunitatea sa!
Puține locuri în țară se pot mândri cu oameni atât de cumpătați, muncitori, de întreprinzători. Doamna Niculina, din Ruși, mi-a amintit astăzi de ce viața la sat este sănătate pentru minte și trup. Am felicitat-o de zeci de ori pentru colțișorul de rai pe care și l-a creat cu truda mâinilor sale în gospodărie. Alături de soțul ei.
Apoi am fost la livada de meri! Binecunoscuta livadă de mere zemoase care a dus numele Slimnicului în toată România. Să mai pomenesc de pâinea de Slimnic? E de prisos.
Așa comunitate nu putea avea în frunte decât un om care să le semene: harnic și dedicat, cu bun simț și așezat! Adrian Nan este cel care are grijă de fundamentul pe care comunitatea își construiește o viață decentă și prosperă: străzile – modernizate, dispensar nou însuflețit de un medic de familie care vine cu drag la muncă, școală nouă la Ruși, capelă funcțională, grădiniță finalizată, centru de colectare cu aport voluntar, proiecte în derulare ca apa și canalizarea în cartierul Tineretului. Nu a existat oportunitate de dezvoltare pe care primăria să nu o fructifice. Iar noi i-am stat alături.
Apa și canalizarea rămân o prioritate și pentru satul Veseud. Întâlnirea noastră a însemnat pași importanți în acest demers.
Există totuși ceva care doare la Slimnic. Cetatea. Nu voi rămâne indiferentă. Despre asta, într-o postare viitoare.