În perioada 22 – 26 aprilie 2025, la sediul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, are loc cel de-al patrulea atelier de lucru pe tema revizuirii Curriculumului de referință destinat învățământului profesional militar al ofițerilor (Generic Officer Reference Curriculum) din statele partenere ale NATO. Primele trei ateliere de lucru au fost găzduite de Consorțiul PfP al Academiilor de Apărare şi Institutelor pentru Studii de Securitate, din Germania.
Curriculum a fost elaborat în anul 2011, însă evoluția mediului de securitate din ultimii ani a determinat lansarea unui proces de revizuire care să reflecte stadiul actual de dezvoltare a artei militare, să ia în considerare impactul tehnologiilor emergente asupra operațiilor militare și să încorporeze lecțiile identificate în conflictul din Ucraina.
În prezent, acesta este structurat pe cinci niveluri ale carierei de ofițer (Basic, Junior, Intermediate, Senior, Executive) și este grupat pe cinci teme (Profession of Arms, Leadership, Security and Defence, Military operations, Defence Resources Management), fiecare având un număr de blocuri (similare disciplinelor de învățământ), defalcate pe module (similare lecțiilor sau grupurilor de lecții).

Atelierul de lucru, la care participă un număr de 11 cadre didactice, ofițeri și cercetători din 9 țări membre NATO și partenere, este condus de șeful de proiect,
dr. David Emelifeonwu, din Canada. România, prin col.rz.lect.univ.dr. Alin Bodescu, conduce echipa responsabilă de nivelul „Senior”.
Sursa: Facebook – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu