20.2 C
Sibiu
marți, 29 aprilie, 2025

Lecții pentru viitor: AIESEC aduce încă odată „World’s Largest Lesson” în școlile din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate
Asociația Internațională AIESEC, în parteneriat cu Groupama, a organizat astăzi la Sibiu evenimentul educațional global „World’s Largest Lesson”, parte dintr-o inițiativă desfășurată în peste 220 de țări și 11 orașe din România. Scopul acțiunii este de a promova educația pentru dezvoltare durabilă și conștientizarea problemelor globale în rândul tinerilor.

Educație non-formală în școli și licee sibiene

Evenimentul a inclus sesiuni interactive susținute de voluntari AIESEC în mai multe instituții de învățământ din Sibiu:

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum”

Colegiul Național „Octavian Goga”

Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”

Școala Gimnazială Nr. 18

Școala Andreiană

Facilitatorii AIESEC de la Sibiu, în număr de 18 voluntari , au predat astăzi o lecție menită să deschidă dialogul despre sănătatea mintală, dezvoltarea personală și importanța comunicării. Cu mici probleme tehnice în cadrul școlilor, facilitatorii au reușit totuși să prezinte „Cea mai mare lecție a lumii”.  Elevii sceptici și rușinoși la început, în final au fost deschiși spre această inițiativă.

Facilitatorii de la Colegiul Național „Octavian Goga”

Doi facilitatori care au participat pentru prima dată la proiect, ne-au mărturisit umătoarele:

„Este pentru prima dată când particip ca facilitator și sunt un pic emoționată. Am așteptarea să decurgă totul bine, să avem cât mai multe interacțiuni cu elevii și să fie dornici să afle cât mai multe informații. Organizarea echipei a fost promptă și foarte bine coordonată. Am aflat de AIESEC de pe Instagram, am primit un mesaj de recrutare, am aplicat și așa am ajuns aici.” – Ariana Cică

„Mi-a plăcut experiența de a preda. Copiii au fost îndeajuns de receptivi și mă bucur că am reușit să le captez atenția prin activități, nu doar prin slide show sau videoclipuri. Aș vrea să mai predau și în viitor.”– Ciprian Sabău

Dublu rol: coordonator și facilitator

Trîncă Denisa, unul dintre vicepreședinții asociației, a avut un rol dublu în proiect:

„Sunt atât coordonator, cât și facilitator. Am ales să mă implic pentru că mi s-a oferit această oportunitate. Îmi place să predau și să interacționez cu oamenii, mai ales cu copiii. Consider că este o șansă minunată de dezvoltare, dar și de a contribui la educația noilor generații. Interacțiunea cu elevii a fost foarte plăcută. Sunt deschiși, entuziasmați și interesați de activități de acest gen. Le place să învețe altfel. Susțin și alți tineri să participe la proiect, este o oportunitate uriașă de dezvoltare, își pot îmbunătăți abilități soft și hard, care sunt esențiale atât în carieră, cât și în viața personală.”

Referitor la o posibilă carieră în educație, Denisa  a completat:

„Da, chiar m-am gândit la asta. Prin astfel de activități pot testa dacă mi se potrivește și dacă îmi place meseria de profesor.”

Percepția profesorilor: educație pentru echilibru emoțional

Adina Oancea, cadru didactic la Colegiul Național „Octavian Goga”,  prezentă la una dintre lecții a declarat:

„Astfel de activități sunt extrem de benefice pentru copii, mai ales în contextul presiunii examenelor. Elevii de clasa a VIII-a, în mod special, trebuie să înțeleagă că este normal să aibă limite și că pot apela cu încredere la adulți în momentele dificile.”

Ce spun elevii

Boabeș Tudor Alexandru, elev în clasa a a VIII-a A, ne-a spus:

„Activitatea m-a ajutat să mă cunosc mai bine. Mi-am dat seama că trebuie să pun sănătatea mintală pe primul loc. Este mai importantă decât orice materie școlară. Trebuie să am grijă de mine, ca să pot avea grijă de alții.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Programul Tursib pentru 1 și 2 mai 2025

Înscrieri la Crosul Agnitei