Gala Laureaților Concursului Național Hans Hermann, ediția a 15-a, a avut loc la Uniunea Artiștilor Plastici din Sibiu și a fost organizat de Liceul de Artă cu sprijinul Fundației SVASTA și a celorlalți sponsori/colaboratori. Evenimentul a premiat peste 100 de tineri talentați din București și din 20 de județe ale țării.

Publicul a fost unul numeros, format din profesori, părinți și tineri pasionați de artă. Atmosfera a fost întreținută și de un recital la pian și flaut susținut de doi profesori ai Liceului de Artă din Sibiu.
Premii pentru câștigători
La concurs, au participat tineri atât din licee vocaționale, cât și din alte licee. Au fost oferite 4 dinstincții, 3 premii principale (I, II, III), mențiuni pentru fiecare categorie artistică/vârstă, diplome de participare pentru toți elevii, dar și un premiu special care a fost o supriză pentru participanți.

Cele 5 premii speciale – câștigătorii care au primit câte un laptop marca Dell surpriză au fost:
Negoiță Elena (Buzău)
Aolăriți Ioana (București)
Bărdașu Ionuț-Flavius (Vâlcea)
Vulpe Alexia Andrada (Prahova)
Prade Paula ( Sibiu)

Lucrarea Alexei Vulpe rămâne în patrimoniul Uniunii Artiștilor Plastici din Sibiu
Vulpe Alexia Andrada din Prahova a declarat: „Am participat la secțiunea artă decorativă, ceramică și am câștigat premiul I și premiul special. Experința la acest concurs a fost una foarte interesantă, mai ales procesul de a face lucrarea pe care am expus-o, dar și activitățile din acest loc. Tema concursului a fost specială și pot spune că este un oraș foarte frumos și luminos, mi-a plăcut.”


Alți câștigători au declarat pentru SibiuIndependent:
Diaconu Emma Cristina (Constanța): „Am câștigat premiul I la categoria arte decorative , iar experiența aici a fost foarte frumoasă, totul foarte bine organizat. Inspirația picturii mele a fost fotografia – amintiri din generații în generații. Portretul clownului semnifică durerea trecerii timpului.”
Hurlui Maia (Bistrița-Năsăud): „ Am participat cu o lucrare la categoria desing vestimentar și am luat premiul I. N-am mai fost la Sibiu de când eram mică. Oamenii de aici sunt foarte primitori. Am vizitat multe muzee din Sibiu și este un oraș istoric foarte frumos. Voucherele primite ne ajută să continuăm să facem artă. Mă bucur tare pentru premiu și pentru că am fost aici.”
Arcaș Sebastian (Șelimbăr): „Am luat premiul III la categoria sculptură, iar lucrarea mea a fost inspirată din fraza lui Einstein și anume în știință, imaginația depășește logica. Le transmit celor din Sibiu să fie ei înșăși și să nu copieze pe nimeni.”
Bărdașu Ionuț-Flavius (Vâlcea): „Am câștigat premiul I și premiul special la categoria arte decorative la secțiunea licee vocaționale și mi-a plăcut ideea de a mă combina cu natura în lucrarea mea. Concursul a fost o experiență interesantă, iar premiile sunt o motivație reală pentru generațiile viitoare.”


În timpul galei, profesorul Băban Călin Dan a mulțumit colaboratorilor/sponsorilor pentru implicare:
„Evenimentul a fost posibil datorită sprijinului mai multor parteneri și sponsori care au susținut atât organizarea Galei Laureaților, cât și desfășurarea atelierelor și expoziției. Printre aceștia se numără Asociația Aplas, Asociația Socio-Culturală „Octavian Goga” Sibiu, Asociația „Trup și Suflet”, Fundația Svasta, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Sibiu, Primăria Comunei Rășinari, Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari, Liceul de Artă din Sibiu și Pensiunea Patimi din Valea Lăzărilor. Sprijinul oferit a fost esențial pentru buna desfășurare a evenimentului și a oferit participanților o experiență memorabilă.”

Expoziția continuă până pe 12 mai
Lucrările câștigătoare sunt expuse publicului într-o expoziție specială la Sibiu, care s-a bucurat de un interes larg și care, datorită succesului, a fost prelungită până pe 12 mai 2025.

