Muzeul de Istorie Naturală (strada Cetății nr. 1) găzduiește expoziția temporară „Moluște actuale și fosile – evoluție, diversitate, stabilitate”. Evenimentul își propune să aducă în fața vizitatorilor adevărații „supraviețuitori” ai încrengăturii moluștelor.
„Sunteți invitați să descoperiți o serie de fosile vii din colecția particulară a domnului Daniel Nan. Veți putea admira exemplare spectaculoase și rare de nautil cu camere, argonaut cu noduri, argonautul mare, nautil cu buric, nautil de hârtie maro și nautilul cu crustă” – transmit reprezentanții primăriei.
O surpriză a expoziției este prezența unui specimen de melc târâtor, singura specie supraviețuitoare din familia ei. Pentru a întregi tabloul evolutiv al acestei specii din colecția paleontologică a muzeului este etalat strămoșul ei, Campanile giganteum, care a trăit acum aproximativ 56 până la 33,9 milioane de ani. Specimenul muzeal a fost colectat de la Turnu Roșu (județul Sibiu).
De asemenea, tot din colecția paleontologică a muzeului, expoziția prezintă amoniți, un grup dispărut de cefalopode marine, rude îndepărtate ale nautililor de astăzi. Veți putea descoperi și specii de moluște dispărute, care nu mai au corespondent actual, precum scoica marină Hippurites cornuvaccinum, dar și belemniți.
Expoziția „Moluște actuale și fosile – evoluție, diversitate, stabilitate” poate fi vizitată până în data de 1 septembrie.
