13.4 C
Sibiu
luni, 12 mai, 2025

Trei dezbateri majore și un recital de poezie au marcat finalul programului „Zilele ULBS”

Știri din Județ

Publicitate
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a încheiat luni, 12 mai, programul „Zilele ULBS” cu trei dezbateri culturale de anvergură.

Ultima zi a evenimentului a cuprins o serie de activități diverse, de la demonstrații tehnice, până la dialoguri culturale și un recital de poezie.

De la ora 10:00, la Facultatea de Inginerie, pe strada Emil Cioran nr. 4, s-a desfășurat activitatea „Roboți în acțiune”, care a atras public interesat de tehnologie și inovație.

Începând cu ora 11:30, în Aula „Avram Iancu” de pe Bd. Victoriei nr. 5-7, a avut loc dezbaterea „Lucian Blaga și lumea de azi”, la care au participat Radu Vancu, Doris Sava, Ovidiu Matiu, Snejana Ung, Daniela Stanciu-Păscărița și Ion M. Tomuș. Moderatorul discuției a fost Dragoș Varga.

De la ora 14:00, la Facultatea de Teologie, pe strada Mitropoliei nr. 20, s-a desfășurat dezbaterea „9 mai 1877 – Independența de Stat a României și pași spre modernizare”, cu intervențiile lui Sorin Radu, Paul Brusanowski și Radu Racovițan, moderată de Constantin Horia Oancea.

Seara, de la ora 18:00, pe strada Banatului nr. 12, s-a desfășurat evenimentul „Blaga 130. Din Sibiu spre Europa”, care a reunit, într-un cadru academic și internațional, pe Cornel Ban (Copenhagen School of Business, Danemarca), Delia Ștefenel, Maria Chiorean, Valer Simion Cosma și Bogdan Gheorghiță. Moderatorul acestei întâlniri a fost Sorin Radu.

Seria evenimentelor s-a încheiat cu recitalul de poezie „Dați-mi un trup”, susținut de actrița Raluca Iani, începând cu ora 19:15, la sediul Facultății de Litere și Arte – Departamentul de Artă Teatrală, pe strada Banatului nr. 12.

Evenimentele din 12 mai au fost parte dintr-un program amplu, construit în jurul personalității complexe a lui Lucian Blaga, om de cultură și intelectual public care a devenit, în urmă cu 30 de ani, parte esențială a identității universității.

Tot luni s-au împlinit 130 de ani de la nașterea lui Lucian Blaga, un moment aniversar care a oferit prilejul de a celebra vasta moștenire intelectuală pe care acesta a lăsat-o. De-a lungul vieții, Blaga a fost un gânditor animat de un conservatorism social pluralist și neautoritar, pledând pentru o cultură a echilibrului și a dialogului.

Programul „Zilele ULBS” a fost organizat în premieră în perioada 8–12 mai și a reunit dezbateri pe teme culturale și istorice, competiții sportive și culinare, dar și activități tehnice, evidențiind multiplele dimensiuni ale vieții universitare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Începe seria BC CSU Sibiu-CSM Tg.Mureș