11.3 C
Sibiu
marți, 13 mai, 2025

Ziua Internațională a Dorului: DSP Sibiu ne învață cum să transformăm dorul într-o oportunitate de apropiere

Știri din Județ

Publicitate
De Ziua Internațională a Dorului, DSP Sibiu vorbește despre cum ne afectează dorul și ce se întâmplă în corpul nostru când simțim că ne e dor de cineva. Dr. Simona Berariu, specialist în Promovarea Sănătății, explică în rândurile următoare că dorul poate provoca schimbări hormonale și chiar tulburări ale tensiunii arteriale sau ale ritmului cardiac. Ea a spus că, deși nu există o soluție universală pentru dor, păstrarea legăturii cu cei dragi și implicarea în activități care ne țin ocupați pot ajuta la „vindecarea” acestuia. Așa că azi, nu uitați să le spuneți celor dragi că vă este dor de ei!

Te simți nostalgic/ă, ți-e gândul doar la cineva anume și simți că-ți vine să o iei la fugă? E clar! Te-ai ”îmbolnăvit” de dor! Nu intra în panică, dorul e o ”maladie” tratabilă fără prescripție medicală! Așa că azi, de Ziua Internațională a Dorului(zi care se marchează și la noi de vreo 10 anișori), pune repede mâna pe telefon și spune-le celor dragi că îi iubești și că ți-e dor de ei.

Pentru ca terapia recuperatorie să fie completă, poate faceți și ceva planuri comune pentru weekend astfel încât să ”vindecați” așa cum se cuvine dorul! Nu de alta, dar ca orice emoție și dorul, ”netratat” corespunzător, poate lăsa urme…în sănătate.

”Asemenea fericirii, tristeții, furiei sau surprizei și dorul este o emoție puternică, ce produce anumite reacții în organism, determinând modificări hormonale, traduse prin apariția unor semne și simptome cum ar fi oscilațiile tensiunii arteriale și/sau ritmului cardiac, senzații musculare diverse, stări de slăbiciune, oboseală.

Dr. Simona Berariu

Toate acestea pot influența modul în care ne comportăm în viața de zi cu zi, acasă și la serviciu, prin deficit de atenție, acțiuni de multe ori neașteptate și neprogramate, modificări ale dispoziției, mai ales către tristețe și melancolie.

Nu există soluții universal valabile pentru atenuarea acestui sentiment, dorul, dar păstrarea legăturii cu cei dragi, cu prietenii, implicarea în activități recreative, care să ne țină mâinile sau gândurile ocupate, pot constitui factori de atenuare și de acceptare a lui, ca parte firească a vieții noastre.”, explică specialistul Compartimentului Promovarea Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, dr. Simona Berariu.

Sursa foto: DSP Sibiu
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri