20.2 C
Sibiu
miercuri, 16 iulie, 2025

Aproape 90 de persoane au fost informate despre sănătatea reproducerii într-o acțiune derulată de DSP

Știri din Județ

Publicitate
Aproximativ 90 de persoane au beneficiat astăzi, în zona centrală a municipiului Sibiu, de informații esențiale privind sănătatea reproducerii, în cadrul unei acțiuni organizate de Compartimentul de Promovare a Sănătății al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Activitatea a avut loc în apropiere de Parcul Astra, unde specialiștii DSP au amenajat un stand informativ.

Cetățenii care s-au oprit la punctul informativ au primit pliante educative, sfaturi și recomandări legate de sănătatea aparatului reproducător și metode de contracepție. Printre cei care au stat de vorbă cu specialiștii se numără circa 30 de bărbați și peste 60 de femei, majoritatea având vârste între 18 și 29 de ani.

”Actiunea de astăzi este parte a unei ample campanii de informare, derulate la nivel național de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin Direcțiile de Sănătate din toată țara. Timp două luni vom avea sesiuni de informare, în tot județul, cu privire la sănătatea reproducerii. Ne propunem să oferim populației informații corecte, concrete, dar și sfaturi despre și pentru sănătatea aparatului reproducător, mai ales atunci când vorbim despre tineri.”- a declarat asistenta medicală Claudia Ciucurel din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu

Evenimentul de marți a fost bine primit de sibieni, indiferent de nivelul de informare al participanților. Unii dintre aceștia nu fuseseră niciodată la un control de specialitate, în timp ce alții aveau deja cunoștințe de bază și au căutat recomandări suplimentare.

Directorul executiv al DSP Sibiu a subliniat importanța educației în sănătatea reproducerii: „Ne place sau nu, sănătatea reproducerii reprezintă un pilon esențial al viitorului. Educația în acest sens trebuie să fie adaptată fiecărei grupe de vârstă, pornindu-se de la cunoașterea propriului corp și ajungând până la debutul vieții sexuale, consimțământ, contracepție, fertilitate, metode sigure de protejare împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală și bineînțeles prevenția unor boli cum ar fi Papilomavirusul Uman, cel care poate duce la apariția cancerului de col uterin.”

Următoarele sesiuni informative vor avea loc începând de săptămâna viitoare, în centrele de ocrotire socială din județ, până la finalul lunii august. Reprezentanții DSP subliniază că promovarea sănătății reproducerii nu înseamnă doar acces la informație, ci și acces sigur și nediscriminatoriu la servicii medicale specializate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Circulație blocată pe Transfăgărășan