Ziua de duminică din cadrul festivalului ASTRA Multicultural 2025 va aduce pe scena de la Târgul de Țară din Muzeul în aer liber un moment special dedicat copiilor și tinerilor interpreți și dansatori, care duc mai departe cu mândrie și pasiune tradițiile populare românești. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală și își propune să celebreze moștenirea multietnică a României și să ofere spațiu de afirmare tinerei generații, care duce mai departe valorile strămoșești.
Începând cu ora 13:00, publicul este invitat să urmărească evoluția unor grupuri și ansambluri folclorice locale, alături de tineri interpreți care își dedică talentul și energia păstrării patrimoniului cultural.
Grupul Mlădițe Sibiene – pepiniera Ansamblului Doruri Sibiene
Sub coordonarea prof. Izabela Tomița, copiii din acest grup vor aduce în fața spectatorilor un repertoriu autentic din județul Sibiu, atent selectat, în care se regăsesc dragostea de țară, de neam și de folclor.
Ansamblul Folcloric Purtata Secașelor – Miercurea Sibiului
Format în 2013, ansamblul a crescut de la 20 la aproape 100 de membri, cu vârste între 4 și 25 de ani, devenind un pilon al culturii tradiționale din regiunea Secașelor. Sub îndrumarea Roxanei și Ștefan Radu, ansamblul a reprezentat România la festivaluri naționale și internaționale. Este susținut de Primăria Miercurea Sibiului și Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu”.
Clasa de canto popular – prof. Adelina Popa
Tânăra interpretă din comuna Loamneș, absolventă a Liceului de Arte Sibiu și a Universității Valahia din Târgoviște, va aduce în fața publicului elevii săi cu vârste între 6 și 17 ani, care vor interpreta piese din repertoriul folcloric românesc, învățate sub îndrumarea sa.
Ioana Vezan – comuna Păuca, județul Sibiu
Deși a început de doar un an și jumătate să urmeze calea folclorului, Ioana, elevă a doamnei Nicoleta Voica, își face deja cunoscută vocea și dragostea pentru tradiție în cadrul festivalului.

