21.2 C
Sibiu
sâmbătă, 26 iulie, 2025

Cum a fost inaugurarea camerei senzoriale a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”?

Știri din Județ

Publicitate
Secția de Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu dispune de o cameră de terapie senzorială, un spațiu modern dedicat copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA) și tulburări de atenție și hiperactivitate (ADHD). Amenajarea camerei a fost posibilă datorită fondurilor colectate în cadrul Galei Caritabile „Simțim Împreună”, desfășurată în noiembrie 2024, organizată de Asociația pentru Copil și Familie HEART în parteneriat cu Asociația Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu, Baby Care Sibiu și Mâini Unite.

Rezultate remarcabile ale campaniei:


Față de obiectivul inițial de aproximativ 21.000 euro, s-au colectat 26.233,01 euro, sumă care a permis dotarea completă a spațiului terapeutic. O contribuție semnificativă a venit din Danemarca prin Ana Emanuela Surdu (Dansk-Rumænsk Kulturel og Humanitær Hjælp) și Hans Bøgh-Sørensen, consul onorific al României în Odense, care a sprijinit proiectul cu 65.000 coroane daneze (42.915,05 lei).

În deschiderea conferinței din 23 iulie, a luat cuvântul domnul Florin Neag, managerul spitalului:

„Mulțumim pentru prezență, e un moment de bucurie văzând că, pentru binele pacienților, societatea civilă și instituțiile își dau mâna(…) Am reușit împreună cu Asociația Spitalului și cu colegii de la ONG-ul pe care-l știți să realizăm încă un pas pentru copiii în spitalului. Mulțumesc frumos!”

Din partea Asociației Spitalului Clinic de Psihiatrie, a vorbit doamna Dr. Claudia Anghel:

„Am dorit să realizăm un spațiu terapeutic pentru copiii cu afecțiuni psihice. Un spațiu în care aceștia să se poată relaxa, să poată învăța , să poată simți, practic să încerce să se conecteze la lumea din jurul lor, însă cel mai important, în ritmul lor. Tot ceea ce veți vedea mai departe, în camera senzorială, este un proiect de echipă realizat cu ajutorul prietenilor noștri. De ce sunt prietenii noștri? Pentru că ei sunt în al doilea an consecutiv alături de noi și ce este important de precizat: de fiecare dată ne-au ajutat să facem din imposibil, posibil, și asta pentru noi este mare lucru.”

Dr. Gabor-Soos Elena-Andra, medic specialist în psihiatrie pediatrică, a subliniat rolul esențial al spațiului nou creat:

„Terapia senzorială reprezintă un spațiu sigur și controlat în care pacienții beneficiază de explorarea stimulilor olfactivi, vizuali, auditivi.”

Tot în cadrul evenimentului, Liliana Tempean, organizatoarea Galei Caritabile „Simțim Împreună”, a precizat că, în urma campaniei de strângere de fonduri, a rezultat un excedent de 5.000 de euro, care va fi direcționat către un nou dispozitiv medical pentru pacienții spitalului: „Ne-au rămas 5.000 de euro față de suma de care am avut nevoie pentru camera senzorială. Și atunci, clar, obiectivul nostru s-a realizat peste ceea ce ne-am propus. Camera senzorială este dovada că, atunci când ne pasă, punem în mișcare binele. Fiecare zâmbet al unui copil care va intra acolo va fi un mulțumesc nerostit pentru toți cei care au ales să contribuie financiar la acest vis, devenit realitate.”

Asociația pentru Copil și Familie HEART mulțumește partenerilor și sponsorilor pentru susținerea acordată în organizarea Galei Caritabile „Simțim Împreună”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

APĂ CANAL SIBIU S.A. angajează instalator!

CSC Șelimbăr a câștigat amicalul de la Mediaș

Tursib a lansat o provocare testat călătorilor!