22.2 C
Sibiu
duminică, 17 august, 2025

Akkachi – primul restaurant srilankez din Sibiu. Povestea unei mâncări picante făcută cu dragoste

Știri din Județ

Publicitate
De 3 săptămâni la Sibiu, pe strada Someșului nr. 31 funcționează primul restaurant cu specific srilankez. Denumit Akkachi, care înseamnă „Soră”, restaurantul aflat la demisolul unei clădiri vecine cu Direcția Agricolă dezvăluie o poveste despre familie, pasiune, tradiții și dăruire.

Am aflat despre Akkachi de la Oshane Silva, un srilankez stabilit cu soția la Sibiu și preocupat de promovarea culturii și tradițiilor din țara sa la Sibiu. Am căutat pe Google și am remarcat că deja restaurantul avea review-uri pozitive, mai ales de la imigranții din Sibiu și foarte mulți turiști români și străini.

Situat la demisolul unei clădiri de lângă Direcția Agricolă, Akkachi oferă un meniu destul de variat cu specialități din Sri Lanka, dar și cu unele mâncăruri indiene, deja cunoscute la Sibiu.

Kishork și Shanthi sunt verișori și au pus pe picioare acest proiect cu foarte mult efort financiar, birocratic, dar și cu multă pasiune. Shanthi a lucrat ca bucătar șef în Italia, aproape toată viața ei, în două restaurante din Como și Milano. După 5 ani de școală și perfecționări în domeniu în Italia. Ea a adus în noul restaurant sibian pasiunea pentru bucătăria srilankeză combinată cu experiența profesională. „La noi curățenia este foarte importantă. Am învățat în Italia cât de important este să păstrezi permanent restaurantul curat și asta facem și aici” ne-a spus Shanthi.

Kishork a lucrat în Constanța, apoi la Sibiu. Doar în domeniul HORECA. La începutul acestui an, după o întâlnire cu verișoara sa Shanthi la Sibiu, au decis să facă o afacere împreună. După foarte mulți bani investiți și peste 4 luni pierdute în hățișul birocratic românesc, au reușit să deschidă Akkachi.

„Am fost surprinsă de reacția pozitivă a oamenilor. Nu ne-am așteptat să avem atâția clienții chiar de la început” ne-a mărturisit, Shanthi, mai timidă, obișnuită cu arta bucătăriei și mai puțin cu relația cu presa.

Verișorul ei, Kishork, face de toate. De la servit la mese, la bar, la relații cu clienții. Au și angajați. „La noi, în Sri Lanka, aceste afaceri de familie înseamnă implicare totală. Facem tot ce trebuie. Nu suntem patroni, noi suntem aici pentru clienți” ne-a spus Kishork.

Restaurantul Akkachi este curat, decorat simplu, dar primitor. Fără fițe, decorațiuni scumpe sau alte nimicuri care să îți ia ochii de la farfurie. Pentru cei de aici, contează mâncarea să placă clienților. Au introdus și bufet pentru prânz în timpul zilelor lucrătoare de la 12 la 16 cu 69 de lei. Asta pentru a încuraja mai ales românii să încerce mâncărurile lor și să vadă care le plac mai mult.

Deja sunt disponibili și pe aplicațiile de comandă online, și nu duc lipsă de comenzi. Cât am stat de povești cu ei, mai mulți sibieni au sunat sau chiar au venit personal să ia mâncare la pachet. Alții s-au oprit la mese. Semn că mâncarea etnică din Sri Lanka este pe gustul multora, care nu se tem de puțin mai multă iuțeală.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Hypno Ceperco – adevărate rockstaruri sibiene

Cronică de festival: Astra Rock 2025, ziua a 2-a

Reportaj: Dumbrăveniul în sărbătoare

Cronică de festival: Astra Rock 2025, ziua 1