2.9 C
Sibiu
luni, 01 decembrie, 2025

Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare

Știri din Județ

Publicitate
Astăzi, 16 octombrie, este marcată Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, sărbătoare națională introdusă în 2024 și aliniată cu Ziua Mondială a Sănătății.

Într-un videoclip dedicat evenimentului, Conf. dr. ing. Cristina-Anca Danciu, de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, a explicat cât de important este să prețuim fiecare resursă și să adoptăm un consum responsabil.

Ea a subliniat că la nivel european 49 de milioane de oameni trăiesc cu un minimum necesar din punct de vedere alimentar, iar aproximativ 20% din resursele vegetale și animale procesate pentru consum se pierd sau sunt irosite.

Doamna Danciu a prezentat soluții simple pentru reducerea risipei: realizarea unei liste stricte de cumpărături, citirea atentă a etichetelor pentru a alege ingrediente cât mai naturale și puțin procesate și consumarea alimentelor în ordinea termenului de valabilitate, astfel încât nimic să nu fie risipit.

Aceasta a amintit și celebrul principiu al lui Hipocrate: „Fie ca alimentul să fie medicament și medicamentul să fie aliment.”

Această zi reamintește comunității cât de mult contează educația și responsabilitatea fiecăruia dintre noi pentru a proteja resursele și a promova o alimentație sănătoasă.

FOTO – arhivă

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meci pe Municipal de la ora 15.00

Înfrângere la limită pentru ACS Mediaș

Aur european pentru sibianul Christian Hirsch