Am mâncat la restaurantul „Cabana Valea Aurie”, de pe Strada Valea Aurie nr. 1 din Sibiu și mi-a plăcut. Locația unde am stat, mai exact la terasa închisă, este spațioasă și primitoare, cu lumini difuze care creează o atmosferă plăcută. Dar cum am mers pentru mâncare, prea puțin conta locația pentru mine în acel moment și totuși, am fost suprinsă și de mâncare, mai ales de ciorba lor.
Din meniul generos, axat mai mult pe mâncare tradițională, am ales să încercăm ciorba de fasole și ciorba de pui a la grec. O mare greșeală că am ales să comandăm două ciorbe diferite, ne-au adus câte două boluri mari de ciorbă, din care ne-a servit inițial chelnerița, iar apoi ne-am făcut noi refill-ul.
La ciorbe am avut opțiunea să luăm și pachetul complet, la ciorba mea puteam să aleg: ciorbă plus ardei iute, smântână și pâine. Eu mi-am ales doar ardei iute, iar colegul și-a ales varianta cu ceapă roșie și pâine. La varianta lui am primit un coș cu pâine generos pentru amândoi.

Porții mari, gust tradițional și o notă de plată surprinzător de corectă
Sincer, ne-am săturat doar din ciorbă, dar fiind pentru prima dată acolo, am ales să comandăm și felul doi. El și-a ales șnițel cu cartofi prăjiți și murături, iar eu salată de varză cu morcovi, sos și pui, mai pe dietă. SPOILER! Au fost mai buni cartofii lui. Salata a fost bună, dar cu ciorba nu au făcut echipă bună. După ce oricum aveam stomacul plin, mi-a părut rău s-o las în farfurie, dar m-a învins… Pot remarca totuși că puiul grill din salată era proaspăt, iar legumele la fel. Sosul n-a fost pe placul meu, dar oricum eu alegeam dacă îl consum sau nu, fiind pus în recipient separat.
Pe lângă mâncare, am comandat și un Pepsi, o apă minerală și un latte macchiato. Acum, după ce eram satisfăcuți culinar, așteptam nota. Ne gândeam: „Să vezi acum cât costă…”, când colo, pe toate cele degustate, am dat 151,20 lei pentru două persoane. Un preț decent, la cât de bun a fost totul și proaspăt și mult.

Cea mai bună ciorbă de pui a la grec din Sibiu?
Cum sunt o iubitoare de ciorbe, mai ales de cea a la grec, pot spune că a fost cea mai bună ciorbă a la grec pe care am mâncat-o în Sibiu. Am condimentat-o puțin cu piper, recunosc, dar în rest n-a avut nevoie de nimic.
Pe final, pot admite că restaurantul „Cabana Valea Aurie” este o alegere bună și sănătoasă pentru oricine vrea să mănânce: fie că este angajat în pauza de masă, fie student, fie turist.
Ah, și da, n-am zis nimic de angajați, drăguți evident și ei, primitori și amabili. Pot spune că au completat perfect experiența, pentru că degeaba este bună mâncarea într-un local dacă este servită cu dezgust…
MENIUL COMPLET AL RESTAURANTULUI:










