Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Sibiu transmite un apel puternic către locuitorii județului: colectarea corectă a uleiului alimentar uzat este un gest simplu, dar esențial pentru protejarea mediului. Reprezentanții instituției atrag atenția asupra unui fapt alarmant și anume că și un singur litru de ulei aruncat la chiuvetă poate polua până la un milion de litri de apă.
Pentru a preveni contaminarea apelor și afectarea ecosistemelor, ADI Eco Sibiu explică modul corect de colectare:
uleiul trebuie lăsat să se răcească după utilizare
turnat într-un recipient curat, din sticlă sau plastic
filtrat de eventualele resturi
predat la un punct de colectare autorizat
În municipiul Sibiu, uleiul alimentar uzat poate fi predat la: hipermarketurile Auchan,
sau în stațiile MOL România.
Mesajul instituției vine într-o notă creativă și mobilizatoare: „Imaginează- ți : Uleiul vechi face pași de dans…către reciclare, către un mediu mai sănătos.”
ADI Eco Sibiu își propune astfel să crească nivelul de informare privind impactul negativ al deversării uleiului în sistemul de canalizare și să încurajeze comportamente responsabile în rândul comunității.
sursa foto: ADI ECO Sibiu





