17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Dr. Ciprian Tănăsescu premiat la București

Știri din Județ

De ani buni tânărul medic Sibian Ciprian Tănăsescu s-a făcut remarcat în lumea medicală prin abordările noi în domeniul chirurgical. Zilele acestea cele mai cunoscute instituții din domeniul educației medicale au recunoscut contribuția deosebită adusă de cartea „Cancerul de sân” coordonată de conf. Univ. Dr. Ciprian Tănăsescu.

Cartea la care au contribuit și medicii Dan Bratu și Ramona Coca a fost premiată la Salonul de Carte Universitară București, fiind apreciată ca apariție editorială remarcabilă a anului universitar 2018-2019. Salonul de Carte Universitară este organizat în fiecare an de către Biblioteca Centrală și Editura Universitară Carol Davila. Diploma a fost oferită de către domnul Acad. Prof. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și domnul Prof. Victor Purcărea, Directorul Editurii UMF Carol Davila București.

Publicitate

Este una din puținele apariții editoriale ale Universității Lucian Blaga din Sibiu apreciate la un asemenea nivel. Cartea se vrea a fi o monografie a cancerului de sân,  această maladie extrem de grea care afectează anul milioane de persoane la nivel global. Progresele actuale din medicină au dus la o abordare multidisciplinară a acestei patologii cu rezultate extraordinar de bune,  boala fiind curabilă în totalitate, atunci când este descoperită în stadii incipiente. Tocmai de aceea se insistă pe măsurile de profilaxie și de screening pentru depistarea bolii în stadii cât mai precoce.

„Cu această ocazie, vreau să mulțumesc întregului colectiv editorial care a participat la scrierea acestei cărți, fără care în mod sigur nu as fi reușit. Este rodul experientei clinice în cancerul de sân a specialiștilor chirurgi, oncologi, ginecologi,  radiologi,  anatomo-patologi, interniști, chirurgi plasticieni, toți cadre universitare și medici primari în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Mulțumim și Clinicii PROCTOVEN care a sponsorizat cheltuielile de tipar. ” a declarat Conf. Univ. Dr. Ciprian Tănăsescu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic