29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

FDGR anunţă amenzile primite de jurnaliştii „naţionalişti”

Știri din Județ

Jurnalista Andreea Crețulescu în calitate de moderator, iar Ovidiu Zara, Radu Golban, Bogdan Ficeac și Albin Marinescu ca vorbitori în cadrul emisiunii ”România la raport” difuzată de postul România TV la 31.10.2018, au fost amendați de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) la plata a câte 2000 de lei. Consiliul director al CNCD a constatat că afirmațiile din emisiune, reclamate de Forumul Democrat al Germanilor (FDGR) ca fiind denigratoare împotriva sa și a minorității germane, au caracter de propagandă naționalistă și vizează atingere demnității persoanelor de etnie germană.

În cadrul emisiunii menționate mai sus s-a afirmat că FDGR este continuatorul organizației naziste Grupul Etnic German din România și că FDGR i-au fost retrocedate în centrul Sibiului zeci de clădiri în valoare de sute de milioane de Euro, afirmații care sunt false și denigratoare.

Publicitate

Decizia luată de Consiliul director al CNCD cu unanimitate de voturi în luna iunie a.c. a fost comunicată abia acum FDGR.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie

Cosmin Vâtcă este antrenor la ACS Mediaș