4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ministrul Agriculturii a inaugurat prima BRÂNZĂRIE din ţară la Sibiu

Știri din Județ

Cu mare fast şi cohorte de jurnalişti, ieri după-masă ministrul Agriculturii Petre Daea, alături de ministrul Turismului, Bogdan Trif şi alţi oficiali au inagurat magazinul denumit BRÂNZĂRIE pe strada Turnului nr. 19, lângă piața Cibin.

Magazinul este destinat producătorilor locali, şase la număr pentru început, care vând acolo produse din lapte. Magazinul este prima realizare de acest fel din ţară a Casei Române de Comerţ Agroalimentar „Unirea”, instituţia de stat creată de Guvern anul trecut în noiembrie.

În ţară vor fi deschise în curând alte magazine de acest fel, pe diferite produse locale specifice: legume, fructe, peşte etc. Scopul acestora este de a încuraja producătorii locali şi de a avea preţuri mici. Conform lui Daea producătorii care vând la BRÂNZĂRIE nu plătesc chirie, aceasta fiind suportată de „Unirea”.

Deşi teoretic este vorba de încurajarea producţiei locale se pare că în Mărginimea Sibiului producătorii au diversificat reţetele tradiţionale cu unele internaţionale. Astfel pe lângă telemea, unt sau lapte, găsim caşcaval cu chilli, cașcaval cu ierburi de provence, cașcaval cu trufe…

Preţurile anunţate iniţial că vor fi foarte mici, nu sunt chiar atât de mici. Telemeaua de vacă este 22 lei pe kilogram, iar telemeaua de Sibiu 36 lei/kg.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș