5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

PARIU: Sud africanii promit că mall-ul de la Gara Sibiu va fi gata în 14 noiembrie. Noi spunem că nu!

Știri din Județ

Presa din Sibiu şi nu numai a fost anunţată astăzi printr-un comunicat de presă de către firma NEPI Rockcastle, deţinută de un fond din Africa de Sud, că „Promenada Sibiu, situat în zona Gării Centrale, pe stradă Lector, nr 1-3A, își așteaptă vizitatorii începând cu 14 noiembrie”.

Dincolo de confuzia creată în rândul sibienilor prin atribuirea aceluiaşi nume cu mall-ul deţinut tot de ei la Şelimbăr, promisiunea deschiderii în 14 noiembrie nu înseamnă şi finalizarea mall-ului. De altfel conform normativelor în construcţii, dacă se mai aplică la noi în ţară, dacă o construcţie publică nu este finalizată, nu poate fi dată în folosinţă, fiind un risc la adresa cetăţeanului. Dar cazul reparaţiilor la mall-ul din Şelimbăr au arătat că la noi totul este posibil.

” Vizitatorii Promenada Sibiu vor dispune de o parcare dispusă pe 4 niveluri, cu o capacitate totală de 1.600 de locuri, ” se arată în comunicatul NEPI, alături de o listă de firme care îşi vor deschide sedii acolo. Realitatea din teren este alta. Constructorul ar trebui să predea locaţia în 14 octombrie noilor chiriaşi. Pentru ca aceştia să îşi facă din propriul buget investiţiile necesare în finalizarea spaţiilor.

Problema este că locuri subterane de parcare sunt departe de a fi finalizate. Şi presiunea exercitată de investitor pe constructor şi pe toţi subcontractorii se vede deja la o inspecţie în teren la calitatea lucrărilor. Apa care curge la nivelul 2 de parcare din ţevi sau infiltraţii, gresie montată care s-a spart la prima trecere peste ea, ziduri interioare nefinalizate. Presiunea termenului de 14 noiembrie este atât de mare, încât indiferent de numărul de subcontractori, specialişti şi muncitori aduşi, riscul defecţiunilor şi erorilor este extrem de mare. Unde mai punem că presiunea pusă pe muncitori poate genera accidente ca în cazul recent al bisericii din Cisnădie.

Întrebarea oricui este evidentă: de ce o aşa mare grabă? Investitorul vrea recuperarea investiţiei. Simplu. De la chiriaşi. Iar chiriaşii vor profit ca să acopere chiria la noul mall şi toate taxele impuse de acesta.

Pariul SIBIU INDEPENDENT este public: în 14 noiembrie noul mall NU va fi funcţional total, doar parţial, iar lucrările vor continua mult după aceea. Riscul de a deschide când nu este totul gata, inclusiv parcările, este de a afecta şi mai mult traficul din zonă, inclusiv al Ambulanţelor care merg la Urgenţă. Timpul ne va arăta dacă avem noi dreptate în acest pariu sau nu!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș