16.2 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

Barna a ales Sibiul

Știri din Județ

Candidatul Alianței USR -PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a ales Sibiul pentru a lansa candidatura sa în mod oficial. Atât la conferinţa de presă, dar şi apoi la mitingul din Piaţa Mică el a prezenta programul să „10 proiecte pentru România”.

Barna spune că a ales Sibiul ca punct de lansare a platformei pentru că ”oamenii își trag energia și forța din locul unde au băut prima dată apă, după cum spune o mătusă din Poiana Sibiului”.

Este ştiut că şi Klaus Iohannis este candidat tot din Sibiu, doar că acesta a ales Braşovul pentru începutul campaniei. Barna, însă, alături de Dacian Cioloş şi mulţi lideri USR şi Plus au vorbit sibienilor în Piaţa Mică despre viitorul României.

De altfel şi în conferinţa de presă Barna s-a arătat convins că va intra în turul doi împotriva lui Iohannis. România pentru care Barna luptă este o țară care ”ridică ochii de la șireturi”, nu una la ”foc călduț”, cum este România condusă de Klaus Iohannis. Declaraţia lui Barna vine tocmai pentru a ilustra faptul că mandatul lui Iohannis de 5 ani a fost unul şters, unde instituţia preşedintelui a avut mult de suferit prin lipsa de implicare clară şi decisivă în destinul României.

Dan Barna a precizat că el va fi un preşedinte mult mai implicat, inclusiv în activitatea Guvernului. Cu Constituţia în mână Barna a spus că există cadrul legal pentru ca preşedintele să nu fie doar un exponat diplomatic, ci un om implicat inclusiv în deciziile Guvernului privind bugetul ţării.

Programul lui Barna insistă şi pe educaţie. Acesta a declarat că până la finalul mandatului său vrea să se ajungă la 6% din PIB bugetul alocat educaţiei şi nu doar celei de masă, ci mai ales şi cercetării. El a vorbit şi de exodul de medici din România, care s-ar putea întoarce dacă ar avea condiţii bune de muncă. El a insistat că nu totul stă în salarii, ci şi în biocercetare şi tehnologii medicale moderne.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri