spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Ultima batjocură a Guvernului PSD: bani puţini la primării

Știri din Județ

Publicitate

Guvernul PSD, deşi demis, a mai avut azi o ultimă şedinţă în care a alocat fonduri defalcate din taxa pe valoarea adăguată primăriilor din ţară. Supriza urâtă a venit când s-a aflat că deşi necesarul era de 8,5 miliarde, Guvernul a alocat doar 1,469 miliarde. Primăriile din judeţul Sibiu au primit resturi.

“În urma centralizării machetelor completate și transmise de unitățile administrativ-teritoriale a rezultat un necesar solicitat de acestea în sumă de 8,5 miliarde lei, din care pentru secțiunea de funcționare 4,7 miliarde lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare 3,8 miliarde lei. Rezultă că suma totala solicitată de unităţile administrativ-teritoriale este mai mare cu cca. 7 miliarde lei decât suma de 1,469 milioane lei aprobată conform Ordonanța Guvernului nr.12/2019 şi care este posibil de repartizat”, se arată în nota de fundamentare.

Cât au primit primăriile din judeţul Sibiu

SIBIU INDEPENDENT a studiat Hotărârea de Guvern şi face publice sumele alocate primăriilor din judeţul nostru. În tabelul de mai jos sumele sunt în mii lei. O analiză sumară ne arată că doar 28 de primării au primit ceva. Acel ceva este însă o batjocură în cazuri ca Cisnădie (85.000 lei) comparativ cu aproape 1,5 milioane lei la Dumbrăveni. Nu ştim care au fost criteriile Guvernului şi sperăm că nu politice, ştiut fiind că la Dumbrăveni primarul este din PSD, iar la Cisnădie din PNL. De remarcat că oraşul Sibiu nu a primit niciun leu.

Vezi lista sumele primite la Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri