spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Elena Marin, Coaching: AUTOCUNOAȘTEREA, o necesitate sau un trend?

Știri din Județ

Publicitate

Există multe păreri referitor la întrebarea de mai sus, păreri pe care desigur, le respect. Fiecare are adevărul său, văzut prin propriile filtre, convingeri și prejudecăți.

Azi am să-ți spun părerea mea, ce vine din experiența personală, din munca mea cu mine și din munca cu clienții mei, ca psiholog și coach.

Da! Este extrem de importantă cunoașterea de sine! Cu cât mai multă ignoranță, cu atât mai multă durere!

Lipsa autocunoașterii te va ține prizonierul unei vieți în care ești măcinat într-un malaxor al deciziilor celorlalți.

Pentru că atunci când tu nu decizi pentru tine, alții îți vor conduce destinul. Și acum să nu te gândești la guvernanți și alte asemenea titluri de pe eșichierul politic. Până la guvernanți, ărivește puțin în jurul tău.

Și observă cum este viața ta, cum ești tu în viața ta, cum te simți tu în viața ta. Pentru că singura persoană responsabilă de viața ta și toate alegerile pe care tu le-ai făcut pană acum, ești tu.

Deci ai suficient de multă treabă cu tine în viața asta încât să nu-ți ajungă timpul să te ocupi de treburile altora, fie ei și guvernanți.

Viața pe care o ai este suma micilor alegeri și decizii pe care le-ai luat zilnic. Luate separat ele pot părea neînsemnate, însă ele ți-au definit drumul care te-a adus până aici. Îți definesc drumul pe care mergi în viață mai departe.

Frumusețea vieții este că ai libertatea de a lua hotărâri care te privesc, alegeri personale care ți se potrivesc. Pentru a rămâne la cârma vieții tale și a nu te lăsa condusă de alții pe drumurile lor, pentru a nu lăsa ca alții să ia decizii în locul tău, ai nevoie să știi ce vrei. Iar ca să știi ce vrei, ai nevoie să te cunoști cu adevărat.

Când tu te Cunoști pe tine, știi cine ești și ce poți fi, iți iei deciziile în mod conștient.

Ești congruent, aliniat cu ceea ce gândești, simți și faci, iar asta îți aduce o liniște și un echilibru interior extraordinar. Nu mai simți că te rupi în bucățele pentru că în tine se dă o luptă și nu știi ce să alegi, ca să nu superi pe nimeni.

Cunoscându-te și vindecând-te pe tine vei putea crea relații sănătoase cu cei din jur, poți intra în relații parteneriale sănătoase. Ieși din relațiile toxice în care nu te simți susținută, apreciată și iubită pentru ceea ce ești.

Doar atunci când te Cunoști suficient de bine vei ști ce să faci cu viața ta. Știi unde ești și unde vrei să ajungi. Și faci tot ce ține de tine încât să-ți împlinești visurile. Pentru că atunci când știi cine ești, începi să respiri aerul curat al Libertății de a alege ce este potrivit pentru tine și pentru sufletul tău.

Și dacă simți că ești acum într-un moment în care nu știi încotro s-o apuci, scrie-mi pe adresa de mail de mai jos.

Spune-mi părerea ta.

Tu ce zici? Cât de importantă este să te cunoști pe tine însuți? Tu chiar crezi că te cunoști pe tine?

Elena Marin

Psiholog/NLP COACH/Life&Business Coach

0752273619

coach@elenamarin.ro

www.elenamarin.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri