spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Cele mai bune 5 pelicule prezentate la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Nordic Film Festival începe vineri la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. 5 pelicule de lungmetraj și o compilație de scurtmetraje din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia 

În perioada 25 – 27 octombrie 2019, la Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu va avea loc prima ediție, din afara Bucureștiului, a Festivalului de Film Nordic (Nordic Film Festival), eveniment care le va aduce cinefililor din Sibiu o selecție a celor mai bune cinci lungmetraje, dar și o compilație de scurtmetraje, din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suediea, producții premiate la festivaluri importante de profil din lume. Toate proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba română cât și în limba engleză. Bilete pentru proiecțiile din cadrul Nordic Film Festival pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al TNRS.

„ FITS împreună cu TNRS marchează o cooperare în premieră, cu totul specială, cu toate țările nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia, în vederea promovării a ceea ce înseamnă excelența în filmele nordice. Este o inițiativă pe care dorim să o extindem pentru următorii ani, pentru că la nivelul acestor țări există o foarte bună cooperare în domeniul tuturor artelor spectacolului, a culturii, a economiei și ne bucurăm că am fost alesi ca oraș, pentru această experiență. Ne bucurăm că putem să oferim publicului această primă ediție a Nordic Film Festival, care în mod cert va deveni o permanență pentru următorii ani și care se va multiplica în alte proiecte, în timpul FITS pe zona artelor spectacolului, în timpul Bursei de Spectacole de la Sibiu, când vom reuși să semnăm parteneriate strategice cu structuri, asociații, festivaluri în vederea promovării artiștilor din România și din țările nordice, în dialog, în zona excelenței în creativitate.”Constantin Chiriac, director general TNRS, președinte FITS 

Programul festivalului propune o explorare fără prejudecăți a spațiului nordic, cu un puternic accent pe dramă și documentar și provoacă astfel publicul să facă primii pași în a descoperi o cultură și un spațiu cinematografic nou, atipic și eterogen.

„Deși, în concepția noastră, nordul Europei pare a fi o regiune cu țări similare, în mare parte pustie, plină de zăpadă și complet acoperită de nopțile lungi și grele, Nordul continentului ascunde povești pe cât de diverse din punct de vedere social, pe atât de fascinante și actuale. Adevărul nu seamănă deloc cu imaginea clișeu pe care o avem despre Nordici.” Vlad Rotaru, selecționerul festivalului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Suediei, Ambasadei Regatului Danemarcei, Ambasadei Republicii Finlanda, Consulatului Onorific Al Republicii Islanda și Ambasadei Regatului Norvegiei, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și FITS. Prima ediție a Nordic Film Festival a avut loc la București, la Cinema Elvire Popesco, între 14 și 18 Februarie 2018, unde au fost proiectate 10 filme de ficțiune, 4 documentare și o compilație de scurtmetraje. Evenimentul a reunit în București, peste 1.500 de spectatori.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă