Serviciul de Probaţiune face lobby pentru munca în folosul comunităţii

La ora actuală în judeţul Sibiu sunt foarte puţine instituţii care acceptă oameni condamnaţi să lucreze în folosul comunităţii. Cei mai dornici de a primi aceşti oameni sunt Biblioteca ASTRA şi Morga.

Săptămâna trecută la Tribunalul Sibiu s-a desfășurat a doua etapă a întâlnirii de lucru cu tema” Colaborarea Serviciului de Probațiune Sibiu cu instituțiile din comunitate implicate în activitatea de prestare a unei munci neremunerate în folosul comunității”, după întâlnirea de lucru organizată la începutul lunii.

Direcția Națională de Probațiune, prin structura sa teritorială Serviciul de Probațiune Sibiu, în calitate de serviciu public a cărui activitate se desfășoară în interesul comunității, în scopul reabilitării sociale a persoanelor care au comis infracțiuni, în vederea menținerii siguranței comunității și valorificării potențialului socioeconomic al infractorilor, a urmărit ca, prin organizarea acestor întâlniri de lucru, să releve importanța și necesitatea implicării instituțiilor publice în executarea pedepselor neprivative de libertate.

Punctele-cheie, abordate în cadrul acestor întâlniri, au fost standardele minime de lucru în probațiune privind punerea în executare a muncii neremunerate în folosul comunității. S-a discutat şi despre proceduri de lucru pentru punerea în executare a obligației de a presta muncă neremunerată în folosul comunității.

Un subiect important pentru participanţi a fost clarificarea problemelor și dificultăților întâmpinate de instituțiile cu care Serviciul de Probațiune Sibiu colaborează pentru punerea în executare a obligației de a presta muncă neremunerată în folosul comunității

La întâlnirile de lucru organizate în data de 04.10.2019, respectiv 18.10.2019, au fost invitați să participe, alături de consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune Sibiu, reprezentanți ai primăriilor din județul Sibiu, precum și judecători din cadrul Biroului de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Sibiu și Tribunalului Sibiu.

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *