8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

EXCLUSIV: PNL Sibiu obligat să îndepărteze poza şi numele lui Iohannis de pe microbuzul de campanie

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT, prin redactorul şef, a sesizat Biroul Electoral Judeţean Sibiu despre o încălcare a legii electorale timp de două săptămâni de către PNL Sibiu. Astfel, bazându-ne pe deciziile BEC nr 64/D/2019 si 65/D/2019 din 23 10 2019 prin care la Vaslui şi Maramureş BEJ-urile au decis ştergerea de pe autobuzele candidatului Dan Barna a pozei şi numelui acestuia, am considerat că aceeaşi situaţie se aplică şi în judeţul Sibiu în cazul PNL.

Contul de Facebook al PNL Sibiu este plin de poze de peste o lună de zile cu un microbuz folosit în campanie în tot judeţul Sibiu pe care se află poza candidatului Iohannis şi numele acestuia. Dacă în precampanie legea nu interzice acest lucru, după 12 octombrie microbuzul trebuia şters. Totuşi PNL Sibiu a continuat să-l folosească, dovadă stau pozele postate chiar de membrii de partid online.

Astfel, în 23 octombrie am sesizat BEJ despre decizia BEC care se aplică şi în acest caz. Astăzi BEJ Sibiu a comunicat decizia nr. 6 din 27.10.2019 prin care „Dispune înlăturarea materialelor de propagandă electorală amplasate cu încălcarea prevederilor art. 36 alin. 2,5,7 din Legea nr 334/2006 şi art.41 alin 6 din Legea nr 370/2004 constând în poze şi inscripţii cu numele candidatului la prezidenţiale, Klaus-Werner Iohannis„. Decizia BEJ Sibiu mai prevede ca IPJ Sibiu, Jandarmeria, Poliţia locală Sibiu şi primăriile din judeţ să ducă la îndeplinire măsurile luate. Decizia poate fi contestată la BEC în 48 de ore.

POZE captură de pe contul de Facebook al PNL Sibiu din 21 octombrie 2019 în care se vede microbuzul folosit în campania electorală, ilegal

Decizia nr. 6 BEJ Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL