spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Cinci nereguli confirmate la secțile de votare din Sibiu

Știri din Județ

Până la această oră, procesul electoral la nivelul județului Sibiu s-a desfășurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

Până la această oră, au fost înregistrate 14 sesizări privind evenimente electorale, din care s-au confirmat 5.

  • La o secție de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care deși locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană și-a pierdut cetățenia și nu avea drept de vot. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot (art. 387 alin. 1 cod penal).
  • Se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secție din Șelimbăr.
  • Un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt județ și a încercat să voteze încă o dată la o secție din Păuca, județul Sibiu.
  • Un bărbat din Săcădate a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelare abuzivă. Acesta a reclamat că unui cetățean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze.
  • O persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu (art. 55 lit. r din Legea 370/2004).
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș