0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Aveți mare grijă ce lăsați în priză! Peste 200 de incendii din cauza instalațiilor electrice defecte

Știri din Județ

Odată cu scăderea temperaturilor, riscul la incendiu crește din cauza nerespectării măsurilor esențiale de prevenire a incendiilor.

În perioada octombrie 2018- martie 2019, s-au înregistrat peste 200 de incendii la locuințe și gospodării pe raza județului Sibiu, cele mai frecvente cauze find constituite de instalații electrice defecte sau improvizate, mijloacele de încălzire neracordate corespunzător precum și coşurile de fum necurăţate. Pe lângă pagubele imense, incendiile au drept consecințe și pierderi de vieți omenești.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă cetățenilor sibieni respectarea cu strictețe a următoarelor măsuri de prevenire împotriva incendiilor înainte și pe timpul sezonului rece :

ATENȚIE !!!

• Verificați, reparați, izolați termic și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului;

• Utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție fără defecțiuni sau improvizații;

• Nu suprasolicitați rețeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor consumatori;

• Supravegheați aparatele electrice aflate sub tensiune;

• Nu amplasați materialele și substanțele combustibile în apropierea surselor de foc;

• Nu folosiți sobele și alte mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizații, supraalimentate cu combustibili și neizolate termic față de materialele combustibile din jur.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș