7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Meciul din turul doi al Cupei României dintre CSM Mediaș și Dinamo Știința București

Știri din Județ

Întâlnim Dinamo Știința București pe teren propriu în prima manșă

Miercuri, 27 noiembrie, este programat meciul din turul doi al Cupei României dintre CSM Mediaș și Dinamo Știința București. Partida este programată de la 18:00 în Sala Sporturilor din Mediaș.

Echipa noastră revine în Cupa României, după ce în primul tur a trecut cu o dublă victorie de CSM VSKC Miercurea Ciuc. Acum vom întâlni pe Dinamo Știința București, o echipă din prima grupă a Ligii Naționale de Baschet Masculin și probabil cel mai solid adversar pe care îl vom întâlni până la finalul lui 2019. Formația condusă de Tudor Costescu ocupă poziția a 4-a în clasament, cu un bilanț de 3 victorii și 4 înfrângeri.

CSM Mediaș a avut un parcurs bun la rândul ei în Grupa Valorică B. Echipa antrenată de Mihai Popa are 5-1 la general și ocupă poziția a 2-a în clasament. Singura înfrângere a sezonului a venit pe terenul lui CSO Voluntari, la capătul unui meci disputat. În ultima etapă din campionat, Nicoară și compania au trecut clar pe terenul lui CSM Galați, o altă echipă cu pretenții la locurile fruntașe din Grupa B.

Dinamo Știința București are în lot două guri de foc în ceea ce privește faza ofensivă. Andreja Milutinovic este cel mai bun marcator din prima grupă valorică la finalul turului de campionat, cu o medie de 18.4 puncte/meci. Mladen Jeremic ocupă ultima treaptă a podiumului în acest clasament, cu o medie de puncte pe meci de 17.7. În lotul lui Dinamo se mai regăsesc doi jucători cu experiență în LNBM, Ousmane Barro și Tony Gugino. Lista jucătorilor străini este completată de Armin Cane și Javon Masters, în timp ce la jucătorii autohtoni, Tudor Costescu se bazează doar pe baschetbaliști tineri.

CSM Mediaș este una dintre specialistele Cupei României din a doua grupă valorică. În stagiunea precedentă a trecut de două tururi iar în cel de-al treilea a oferit o surpriză mare pe teren propriu și a trecut de SCM U Craiova. Oltenii aveau să-și ia revanșa la retur și să se califice mai departe.

Cred că vom întâlni una dintre cele mai în formă echipe din campionat. Doi dintre primii trei marcatori ai campionatului se află în angrenajul acestei echipe, ceea ce spune multe. Va fi o dublă foarte dificilă pentru noi, dar avem de gând să ne vindem piele scump și de ce nu, poate chiar să facem o surpriză plăcută susținătorilor noștri. Jucăm pentru oraș și fani, de aceea îi așteptăm la sală în număr cât mai mare să ne susțină. Avem nevoie de energia lor să ne ajute să luptăm.” a declarat jucătorul Octavian Popa Calotă.

Partida de mâine dintre CSM Mediaș și Dinamo Știința București va fi arbitrată dintr-o brigadă formată din Bogdan Podar, Istvan Bertalan și Sorin Drugău, comisar din partea FRB, domnul Doru Vinași.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri