10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Primăria Mediaş a dat 7.100 de euro pe 3 imprimante

Știri din Județ

O achiziţie făcută astăzi prin SICAP de Primăria Mediaş ne-a atras atenţia: 28.502 lei plus TVA, adică 7.100 de euro pentru 3 imprimante. E drept Minolta. O analiză a pieţei la respectivele produse însă ne arată că preţul plătit din banii publici prin achiziţie directă electronică SICAP de Primăria Mediaş este mult mai mare.

Astfel pentru o Konica Minolta bizhub C227 care are o valoare de piaţă de 9.000 de lei cu tot cu TVA, conform site-ului compari.ro, Primăria Mediaş a cumpărat-o cu 16.087 lei! La fel şi în cazul imprimantelor Konica Minolta 287 şi Konica Minolta C3550i achiziţionate la supra-preţ. Ultimele două sunt modele vechi din 2015-2016, care marii comercianţi nu le mai vând de mult, fiind înlocuite cu modele noi. Pe piaţa tehnologiei 3 ani vechime reprezintă o perioadă mare de timp, datorită noilor apariţii şi inovaţii.

Primăria Mediaş a cumpărat cele 3 imprimante de la firma Tehno Smart Srl din Mediaş. O verificare a site-ului firmei arată că aceasta vinde doua două modele ieftine, personale, de imprimantă/multifuncţională la ora actuală.

Firma Tehno Smart Srl are şi un contract de service pentru imprimante cu Primăria Mediaş pentru care primeşte 8.800 lei plus TVA, dar a vândut şi piese de schimb şi consumabile, precum şi alte imprimante. Firma a vândut şi anul trecut imprimante multifuncţionale Primăriei Mediaş de 40.000 de lei plus TVA. Şi la fel ca anul acesta a obţinut direct de la Primărie contract de service şi achiziţii de piese şi consumabile. În total în 2018 firma a încasat de la Primăria Mediaş 70.000 de lei, ceea ce reprezintă aproape un sfert din totalul cifrei de afaceri a firmei.

ACTUALIZARE: Conform Registrului Comertului, firma Tehno Smart Srl din Mediaş este deţinută de familia Chiorean Ioan şi Ofelia.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri