14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Adu-le tu Crăciunul familiilor nevoiașe! Crucea Roșie continuă și weekendul acesta

Știri din Județ

Campania umanitară Adu-le tu Crăciunul! Dacă nu tu, atunci cine?”, inițiată de Crucea Roșie Filiala Sibiu continuă și în weekendul acesta cu speranța că familiile nevoiașe pentru care luptă vor avea parte de multe bucurii din partea sibienilor care vor dona cu inima largă în scop caritabil.

Sunt 12 familii cu mari probleme economic, sociale și medicale și pentru ei colectăm alimente neperisabile, dulciuri și obiecte de igienă sanitară la Căsuța Crucii Roșii de la Habermann Markt în zilele de 13, 14, 15, 20, 21, 22 decembrie, în intervalul orar 16:00 – 20:00.

Voluntarii noștri vor fi prezenți la Căsuța Crucii Roșii și vor putea oferi detalii despre fiecare caz social în parte.

Vă așteptăm și cu ateliere destinate celor mici și celor mari:

  • zilele de  vineri:  13 decembrie, 20 decembrie:  16 – 17: ateliere de prim ajutor pentru copii
  • zilele de sâmbătă: 14 decembrie, 21 decembrie : 17- 18 ateliere de creație pentru copii – decorațiuni de Crăciun
  • zilele de duminică:  15 decembrie : 17 – 19 ateliere de prim ajutor pentru părinți

Intrarea la ateliere se va face pe bază de donație. (a transmis Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu)

Crucea ROsie Sibiu
Fodor Cristian scaled
Crucea ROsie Sibiu
Crucea ROsie Sibiu
Crucea ROsie Sibiu
Crucea ROsie Sibiu

Cazurile pentru care Crucea Roșie luptă și anul acesta le regăsiți mai jos.

Corina are 33 de ani, locuiește în Turnu Roșu, are 3 copii: o fetiță de 5 ani și doi băieți, unul de 7 și altul de 9 ani. Soțul a fost diagnosticat cu cancer la plămâni și el lucra și el întreținea familia ( CONA , UNIMAT). Fetița, Mara Narcisa, de 5 ani are grave probleme cu inima și plămâni, la ficat și la rinichi. Venitul familiei este de 450 ron alocațiile copiilor, 246 ron alocația de susținere a familiei, ajutor de încălzire 270 perioada noiembrie – martie. Mara Narcisa ar putea beneficia de tichetul de grădinița de 50 ron/lună dar având în vedere că a fost mult timp internată în spital și a absentat de la grădiniță, familia nu a primit deocamdată acest ajutor.

Paraschiva are 53 de ani, locuiește în Hamba, suferă de epilepsie, nu lucrează și are o pensie de boală de 700 ron. Soțul nu lucrează are pensie de boală ( are o proteză la femurul drept) de 600 ron. Au 2 copii, o fată pe care au înfiat-o când avea 10 zile. Acum fetița are 12 ani și e diagnosticată cu epilepsie. Datorită problemelor cu glanda, are obezitate de gradul II și a ajuns la greutatea de 100 kg dar frecventează școala. Băiatul are 16 ani.

Denisa are 30 de ani, a suferit un accident de tren în Mediaș, în urmă cu doi ani. În urma accidentului și-a pierdut locuința iar, cei 3 copii cu vârste de 4 ani, 6 ani și 8 ani sunt instituționalizați la Complexul de Servicii Comunitare ” Prichindelul”. Momentan este un om al străzi. Are nevoie de un cărucior cu rotile electric.

Costinela are 32 de ani, are 2 copii pe care îi crește singură: un băiețel de 4 luni și o fetiță de 7 ani. Aceasta a lucrat ca îngrijitoare pentru vârstnici în Germania dar de când a rămas însărcinată nu a mai putut lucra. Flavia, în vârsta de 7 ani, face parte din centrul nostru pentru copii, EGAL. Mama are ca și venituri doar indemnizația de creștere a copilului de 200 ron și alocația Flaviei care e 150 ron. Au nevoie de un pat pentru Flavia și de o centrală.

Ana are 64 de ani, are nodul la plămâni și necesită lunar medicamente în valoare 470 ron. O crește singură pe nepoțica ei Maria, eleva în clasa I la Școala Gimnazială nr 2, cu rezultate foarte bune la învățătură. Și Maria frecventează centrul nostru EGAL. Ana are o pensie de 840 ron la care se adaugă alocația Mariei de 140 de ron.

Anca are 30 ani și are 3 copii, 2 fetițe, Denisa (12 ani) și Valentina (6 ani) și un băiețel, Sebastian, în vârstă de 4 ani. Fetele frecventează centrul nostru EGAL și sunt la Școala Gimnazială nr 2. Denisa are rezultate foarte bune la învățătură, deși părinții nu o pot ajuta la lecții. Atât Anca cât și soțul ei lucrează cu ziua, la fier vechi și nu au studii. Venitul stabil al familiei sunt alocațiile copiilor de 450 ron plus 50 ron tichetul de la grădinița. Locuiesc în chirie unde plătesc 250 ron. Au nevoie de un frigider și un pat. ”Atunci când câștigăm 50 de ron/zi, cheltuim doar 30 de ron pentru mâncare iar restul punem deoparte”, ne-a spus Anca.

Viorel are 65 de ani, locuiește în Agnita. Face dializă, diagnosticat cu boală renală, stadiu final, are piciorul stâng amputat, locuiește cu soția, care nu beneficiază de nici un fel de venit. Au în grijă 2 nepoți, gemeni, în vârstă de 19 ani. Părinți copiilor au plecat la muncă în Spania și au întrerupt orice legătură cu familia.

Ana locuiește în Alămor, are 40 de ani, are 3 copiii dar îi crește și pe cei 5 copii ai fratelui ei care a decedat anul trecut, în urma unui cancer. Mama celor 5 copii are probleme cu alcoolul și și-a abandonat copii. Tatăl celor 5 copii a lucrat în cadrul Primăriei din Apold până cu puțin timp înainte de a deceda. Ana lucrează ca muncitor la o fabrică din Sibiu.

Gabriela are 53 de ani, suferă de TBC, diagnosticată cu ruptură valvă mitrală, pensionată pe caz de boală, are în grijă 2 nepoți olimpici, o fată în vârstă de 13 ani și un băiat în vârstă de 17 ani. Are o pensie de boală de 510 ron la care se adăugă alocațiile celor 2 copii, adică un venit total de 810 ron.

Ana Maria are 2 copii, o fetiță de 12 ani și un băiat de 5 ani și locuiesc în Gura Raului. Baietelul are grave probleme cu inima și cu ochii. Venitul lor e alocatia celor 2 copii și venitul din munca cu ziua a tatălui.

Ana are 59 de ani, are 2 copii mari, în vârstă de 30 de ani și de 32 de ani, însă ambii sunt încadrați cu grad de handicap accentuat. Soțul este în pensie de boală, deci dânsa îngrijește 3 persoane și nu are alte venituri în afară ajutoarelor de handicap și salariul de asistent personal. Cu ei locuiește și soacra Anei care are probleme de sănătate și tot Ana este cea care o îngrijește.

Adu-le tu Crăciunul! Dacă nu tu, atunci cine?”,

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc