17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Plin de șoferi băuți pe drumurile județului Sibiu! Prea “blândă” legea?

Știri din Județ

În perioada 13 – 15 decembrie, polițiștii sibieni au constatat 16 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 23 de permise de conducere și au aplicat 311 amenzi în valoare de 90.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 13 decembrie, în jurul orei 20,00, pe DC 141A, în afara localității Boarta, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă 43 de ani. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași seară, tot în jurul orei 20,00, pe strada Principală din localitatea Vurpăr, polițiștii au identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, domiciliat în localitatea Roșia, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 14 decembrie, în jurul orei 19,00, pe strada Principală din localitatea Vurpăr, un sibian în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 14 decembrie, în jurul orei 22,30, polițiștii rutieri aflați în serviciu pe DN 1, pe raza localității Scoreiu, au efectuat semnalul de oprire șoferului unui autoturism condus pe DN 1, spre Brașov. Conducătorul auto a ignorat semnalele polițiștilor, și-a continuat deplasarea pe strada Morii din localitate, polițiștii reușind blocarea și oprirea autoturismului după aproximativ 1 km. 

În urma controlului efectuat, s-a constatat că la volanul autoturismului în cauză se afla un minor în vârstă de 14 ani, din localitate, care utiliza mașina fără consimțământul proprietarului vehiculului.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv furt în scop de folosință.

La data de 15 decembrie, în jurul orei 10,15, pe DJ 106G, în Apoldu de Jos, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 68 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că dreptul de a conduce al bărbatului este suspendat.

La data de 15 decembrie, în jurul orei 17,00, pe raza localității Țapu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 48 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că dreptul de a conduce al bărbatului este suspendat. Mai mult decât atât, în urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri